elővágta

2021.08.23. 07:00

Ismét határon túl mérkőztek meg a lovasok, hogy a Nemzeti Vágtába kerülhessenek

Újabb határon túli helyszínen, ezúttal a szlovéniai Lendván rendezték meg a Nemzeti Vágta soron következő elővágtáját augusztus 21-én. Horváth József a győztes.

Polgár Patrícia

Fotó: VN/Muravidéki Magyar Rádió

A muravidéki rendezvényen a magyar nemzetiségű lovasok a Nemzeti Vágta döntőjébe kvalifikálhatják magukat – közülük az első négy helyezett került a budapesti finálé hatvan legjobb lovasa közé. A szlovén nemzetiségű versenyzők a Nemzetközi Futamba való kerülésért küzdöttek a helyszínen, közülük egy páros képviseli majd Szlovéniát a Hősök terén. A rendezvényen egyebek mel

lett csikós bemutató, honfoglalás kori haditechnikai bemutató, római kori kocsiverseny és pusztaötös bemutató szórakoztatta a közönséget.

A gyerekeknek kézműves foglalkozásokkal, kocsikázással, játszósarokkal és a Hamupipőke című zenés, lovas mesejátékkal készültek a szervezők. Este pedig a Szent László, a lovagkirály című lovasszínházi show-t élvezhette a nagyérdemű közönség. Az ötödik Muravidéki Vágtát Horváth József nyerte meg Flyer Du Pecos hátán. Szlovéniát Matej Grebenjak képviseli a budapesti versenyen október 2-án és 3-án – számolt be a versenyt követően a Muravidéki Magyar Rádió.

Kiemelt képen: A lendvai vágta legjobbjai

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában