Városnapi sorok

2021.08.17. 07:00

Kétezer plüssmackót állítottak ki Jánosházán

Hiába a hőség, megtelt a városközpont, és sorba kellett állni még a kiállítások megcsodálásához is a szombati városnapon.

Bakos Ágnes

Fotó: Bakos Ágnes

– Végre ismét összegyűlhettünk, és remélhetőleg egy feledhetetlen délutánt tölthetünk együtt – kezdte köszöntőjét Kiss András polgármester. Megköszönte a helyi civil szervezetek munkáját, a városnap gasztronómiai részéért idén is ők feleltek: 13 csapat főzött finomságokat. Amíg a vacsorára vártak a helyiek és a vendégek, addig kis vasútra szállhattak. A művelődési ház elől indult és oda érkezett vissza a vonat, amelyre sorba kellett állni a rengeteg érdeklődőnek. Sokan tértek be a művelődési házba szombat délután, bőven volt látnivaló: kétezer plüssmackó tárlata mellett helyi alkotók grafikái és festményei.

Bemutatkoztak a Batthyány-iskola rajzszakkörösei, országos díjat nyert munkát is kiállítottak. Biztos, hogy nagyon hiányzott a találkozás a jánosháziaknak, már kora délután tele volt a városközpont, az operettnek óriási sikere volt, többen táncra perdültek Leblanc Győző és Tóth Éva műsorára.

A korlátozások okán csak most tudták köszönteni a március 15-ei kitüntetetteket. Jánosháza városért emléklapot vett át Kulcsár Zsolt és Perendi Zoltán. A megye kitüntetéséhez csatlakozott Jánosháza önkormányzata és köszöntötte a város büszkeségét, Molnár Dávid lovasíjász-világbajnokot. 70. születésnapja alkalmából köszöntötte Horváthné Stukics Erzsébetet Majthényi László, a vasi közgyűlés elnöke. Országgyűlési képviselőként, megyei képviselőként is dolgozott Horváthné Stukics Erzsébet, aki a Vas Megyei Közgyűlés elnökének emlék- érmét vehette át.

Kiemelt képünkön: Kétezer plüssmackó a jánosházi művelődési ház ünnepi kiállításán, nem csak a gyerekek örömére

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában