jégverés

2021.08.02. 17:18

Komoly vihar pusztított hétvégén Burgenlandban

Jelentős károkat okozott a mezőgazdaságban és a tűzoltóknak is sok munkát adott a hétvégi jégverés és az éjszakai zivatar Észak- és Közép-Burgenlandban. A vihar fákat csavart ki és tetőket bontott meg, egy családi házban pedig villámcsapást követően ütött ki tűz.

vaol.hu

Fotó: FF Zillingtal

A magyarok.orf.at tájékoztatása szerint a szombati jégeső mintegy 1.100 hektáron pusztított a Felsőpulyai járásban. A kár az egymillió eurót közelíti, mondta a BVZ-nek Günther Kurz, az Osztrák Jégkárbiztosító burgenlandi vezetője.

A jég és az éjszakai heves esőzések különösen a szőlőültetvényeket sújtották: Sopronkeresztúr/Deutschkreutz környékén a beszámolók szerint kiterjedt a kár, a vihar és a jég teljesen szétverte a szőlőleveleket. A kárfelmérés még tart.

Fotó: magyarok.orf.at/Albert Gesellmann

Az éjszakai felhőszakadás- és zivatarhullám a Kismartoni járás mellett a Fertő tó térségében is károkat okozott. Kismartonban háztetőket bontott meg a vihar, másutt elöntött pincékhez és kidőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat. Lánzsérújfalu/Neudorf bei Landsee településen hajnalban villám csapott egy családi ház tetőszerkezetébe, a tűz a teljes épületre átterjedt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában