kell egy csapat

2021.08.23. 11:00

Közülük kerülnek ki a jövő tűzoltói

Kőszegi és velemi ifi tűzoltók is részt vettek a XVI. ÖTOSZ Ifjúsági Minősítő Táborán Siófokon. Néhány év múlva közülük közül kerülnek ki a jövő tűzoltói.

VN

Az ország 12 településéről 76 ifjúsági tűzoltó, közülük 11 kőszegi és 5 velemi fiatal utazott az egyhetes táborba, ahol a napközbeni elméleti és gyakorlati oktatások után csapatversenyeken, csapatépítő játékokon vettek részt, és az elmaradhatatlan balatoni csobbanásra is maradt idejük.

Az első két nap után már alaki foglalkozáson is részt vettek a szakmai előadások/gyakorlatok mellett, készültek a táborzáró díszszemlére. Az utolsó előtti napon reggel kezdődtek el a szakmai szintvizsgák, ahol bronz, ezüst, arany minősítést szerezhettek a vizsgázók. A vizsgán a fiatalok elméleti és gyakorlati tudásukról adtak számot: az év közben otthon tanultakra és a táborban a hét folyamán intenzíven felelevenített tudásukra is szükségük volt, adta hírül a Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság. Ők és a velemi ÖTE is büszke csapatuk minden tagjára.

A táborról Seper Andrást kérdeztük, aki 20 évig vezette a Kőszegi Önkormányzati Hivatásos Tűzoltóparancsnokságot, júliusban a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesi pozíciójából köszönt el az aktív hivatásos szolgálattól. Mint mondta, Kőszeg a tábor alapítói között van, a kezdetektől részt vettek az ifik a táborokban, amelyek az önkéntességet erősítették már gyerekkortól, bízva abban, hogy a fiatalok így később is benne maradnak a rendszerben. Munkájuk nyomán újra aktív lett az ifjúsági tűzoltók képzése és nevelése.

Kiemelt képen: A csapat. A két szélén: Pintér Richárd, Horváth Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában