Vasban-civilben

2021.08.03. 07:00

Kultikus helyen találkoztak a vasi civilek

Tegnap Sitke látta vendégül a Vasban-civilben – Civil és közművelődési fórumot. A negyedik éve életre hívott mozgó rendezvénynek ez volt a tizenkettedik összejövetele.

Gyöngyössy Péter

Fotó: VN-archív

Sitkén több nagy múltú, aktív civil szervezet tevékenykedik. Erről már a fórumot életre hívó Meskó Krisztián, a Vas Megyei Civil Szolgáltató Központ munkatársa beszélt. Morgós István polgármester köszöntőjében elmondta, hogy a 742 fős településen több mint száz 14 éven aluli gyermek van, 28-an járnak óvodába. Ez is mutatja, hogy a településnek jó a népességmegtartó ereje, s ez köszönhető annak is, hogy élénk a közösségi és kulturális élet. A helyi civil szervezetek bemutatkozását Kovács Ferenc kezdte, aki a Kápolnáért Kulturális és Sportegyesületről szólva elmondta: a 35 éves Sitkei rockfesztivál a kezdetektől civil kezdeményezésként és közösségi összefogással valósul meg.

A hatvanas évek óta működő Sitkei Citerazenekart Gróf Lászlóné, a 40 éves múlttal rendelkező Népi Díszítőművészeti Szakkört Jenei Krisztina, a 30 éves Nyugdíjas Klubot Viczmándi Józsefné mutatta be. A legfiatalabb korosztály tevékenységének az Eszterlánc Gyerekcsoport ad keretet. Éles Krisztina, a Nemzeti Művelődési Intézet Vas Megyei Igazgatóságának vezetője egyebek mellett a közművelődési foglalkoztatási és képzési programról beszélt. A népi építészeti táborokról Szabolcs Gergely, az Alsóőri Magyar Média és Információs Központ tevékenységéről Kelemen László egyesületi vezető tartott előadást.

Kiemelt képen: A Sitkei rockfesztivál kezdettől civil kezdeményezésként, közösségi munkában valósul meg – erről is szó volt a fórumon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában