először, de nem utoljára

2021.08.23. 17:30

Kutyavilágot rendeztek a vasszécsenyi kastélyparkban – fotók

Hagyományteremtő szándékkal szerveztek kutyakiállítást a hétvégén. A francia bulldogok között Logan bizonyult a legszebbnek, de a profik mellett az amatőrök is lehetőséget kaptak.

Budai Dávid

Kutyák lepték el a hétvégén az Ó-Ebergényi-kastély ősparkját, ám ezek az ebek nem szabadon csatangoltak, fajtájuk legjobbjaiként mérették meg magukat gazdáik féltő gondoskodása mellett, akik profi kutyasátrakkal és hatalmas kozmetikai dobozokkal érkeztek az ország minden részéből, sőt a határon túlról is. A hat éve alakult Éden Kutyás Sport és Szabadidős Egyesület most először rendezett kutyakiállítást – a 2016-ban elhunyt legendás szombathelyi küllembíró, Gellén Tibor nevével –, ám ezt hagyományteremtő szándékkal tették.

Figyelik a vetélytársakat. Hagyományteremtő szándékkal rendeztek kutyakiállítást Vasszécsenyben
Fotók: Szendi Péter

A fővárosból érkezett Sárközy Ildikó még kislánykorában kapott egy ezüst uszkárt, azóta töretlen a szerelem a fajta iránt, ezúttal Tamagocsival, a tavaly született japán vérvonalú, barátságos kan kiskutyával érkezett a kiállításra. Tamagocsi zsenge kora ellenére rutinos versenyző, ez jól látszott abból, hogy szemrebbenés nélkül tűrte, hogy gazdája megtörölgesse apró fejét, mielőtt az eb a bíró elé járult volna. A körmendi Polgár Tibor 2002 óta foglalkozik tenyésztéssel, ezúttal a 16 hónapos, szintén fiú francia bulldoggal, Logannel érkezett.

Sárközy Ildikó Budapestről jött Tamagocsival, az ezüst uszkárral

Miután Logannek a bíró alaposan megvizsgálta fajtajegyeit, gazdájának egy kört kellett vele tennie, hadd látszódjon a mozgása is: hamar kiderült, Logan könnyedén besöpörte a fajtagyőztes címet; már nem először. Így – ha a gazdája megvárta volna – Logannek itt nem ért volna véget a kiállítás, mert miután minden fajta bírálata befejeződött, kezdődött a Best In Show, a fajtagyőztesek versengése. A kiállítás nemcsak a profiknak, de az amatőröknek is lehetőséget adott: aki csak néhány igazán hozzáértő mondatot szeretett volna hallani kedvencéről, itt biztosan sikerrel járt.

Kiemelt képen: Polgár Tibor és Logan, a fajtagyőztes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában