Frissen Vasból

2021.08.08. 19:52

Letérdelt a janicsár aga, de nem a magyarok előtt – Lánykérés a Kőszegi Ostromnapokon

A kőszegi Ostromnapok különleges pillanata volt, amikor a szombati csata után egy spontán lányķérésre is sor került.

Gyöngyössy Péter

Fotó: VN

Az ostrom sokszereplős eseménye után a narrátor szerepét felvállaló Takács Péter „Deze” nyilvánosan megkérte a szerelme kezét. Takács Péter Ibrahim martalócainak régóta oszlopos tagja, mint janicsár aga. Sajnos az ostrom idei rohamairól le kellett mondania egészségügyi okokból, de mindenki örömére felvállalta a narrátori szerepet. A történeti tények szakszerű kommentálása mellett jó érzékkel fűszerezte mondandóját a mába kikacsintó vicces megjegyzésekkel.

Péter, aki közismert ring speaker, a box magyar hangja, mindenkit meglepett a bejelentéssel. Miután az ostrom végén bemutatta legfontosabb szereplőket és közreműködő egyesületeket, kért egy magánéleti percet. Mint megtudtuk, két válás után úgy döntött jár egy harmadik esély. A jelek szerint Éva is így gondolta. Az ostromlók és a várvédők sem vették zokon a váratlan akciót. A fekete janicsár öltözékben feszítő Dezét lekapták a lábáról és hangos éljenzés közepette a magasba dobálták a jól megtermett, nagy hangú lánykérőt. Ahogy ismerjük, könnyen lehet, hogy az esküvő is egy ostrom közepén lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában