programok mindenkinek

2021.08.09. 07:00

Magyarszecsődi falunapok a hungarikumok jegyében

Minden korosztály megtalálhatta a kedvére való programot a Magyarszecsődi falunapok a hungarikumok jegyében elnevezésű eseményen.

Markó Petra

A rendezvényt a hungarikumok köré csoportosították, gerincét a néptánc és a népzene adta, de nem maradt el a pálinkamustra, a táncház és a pogácsasütő verseny sem. – A település a Hungarikum-pályázaton nyert mintegy hárommillió forintot – mondta Károlyi Gyula, polgármester, de ebből nemcsak a rendezvényre futotta, helytörténeti kiadvány is készül majd. Nagy öröm, hogy több mint ötmillió forintból teljesen megújulhatott a harangláb is, amit szintén az eseményen adtak át. Az épületben Szendi Péter fotós orozata látható Magyarszecsődi képek címmel.

– A harangláb amellett, hogy népi építészeti m űemlék, szakrális elem, a mindennapjaink része. Meglepő, hogy az egyik balatoni településen már beszüntették a reggeli harangozást, mert zavarta a nyaralókat. Én bízom abban, hogy ez a környéken senkinek nem jut eszébe, és a magyarszecsődi harang szól reggel, délben meg este is – hangsúlyozta V. Németh Zsolt miniszteri biztos, aki szombaton este zenekarával fel is lépett az eseményen.

Kiemelt képen: A harangláb épületében Szendi Péter-tárlat látható

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában