határvédelem

2021.08.26. 20:00

Megerősített szolgálat a Felsőpulyai járásban

A határvidék mellett a közép-burgenlandi települések utcáin is gyakrabban találkozhatunk rendőrökkel és az őket segítő katonai járőrökkel a jövőben. A határőrizet kiterjesztésének célja, hogy a térségben mozgó menekülteket minél hamarabb megtalálják.

vaol.hu

Fotó: ORF

A szigorúbb felügyelet mindenekelőtt a magyar határ közvetlen közelében fekvő Sopronkeresztúr/Deutschkreutz, Füles/Nikitsch, Malomháza/Kr. Minihof, Locsmánd/Lutzmannsburg és Frankó/Frankenau településeket érinti. A Felsőpulyai járásban az utóbbi hetekben egyre gyakrabban találkozni menedékkérőkkel, a rendőri akciók pedig aggodalmat keltettek a helyiek körében – adta hírül a magyarok.orf.at híroldala.

A tartományi rendőrség előzetesen értesítette a községeket a hatósági jelenlét megerősítéséről, a hét folyamán pedig további egyeztetések zajlanak a kérdésről. A zöldhatár fokozott felügyelete továbbra is fennmarad, a településeken zajló járőrözés a határvédelem második rétegét adja, közölték a hatóságok részéről.

Az osztrák-magyar határtérségben elfogott menekülteket a három burgenlandi adatfeldolgozó központ egyikébe szállítják, ezek északon Miklóshalma/Nickelsdorf, Közép-Burgenlandban Somfalva/Schattendorf délen pedig Rábakeresztúr/Heiligenkreuz községben találhatók. Itt elsőként koronavírustesztet készítenek, majd a menedékkérők adatait tolmács segítségével felveszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában