Frissen Vasból

2021.08.26. 15:15

Megnéztük, hogy alakult a járványhelyzet Vasban és a szomszédos megyékben az elmúlt hetekben

Kell a negyedik hullám kezdetéről beszélni a régióban? Mutatjuk, hogyan alakultak az esetszámok augusztus hónapban.

vaol.hu

Salgótarján, 2021. január 16. Mintát cseppent egy antigén gyorsteszt paneljére a Semmelweis Egyetem hallgatója a Nógrád Megyei Kormányhivatal vizsgacentrumában Salgótarjánban 2021. január 16-án. MTI/Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Vas megyében kifejezetten szerencsésen alakul a járványhelyzet az elmúlt időszakban. Ezt bizonyítja az is, hogy a csütörtöki adatok alapján már zsinórban a harmadik olyan napról számolhatunk be, amikor nem találtak koronavírus-fertőzöttet. Amennyiben az augusztusi esetszámokat vesszük alapul megyénkben, akkor sem lehet ok a panaszra, hiszen elsejétől számolva 22 betegnél diagnosztizálták a vírust. Hét olyan nap is volt, amikor egyáltalán nem emelkedett az esetszám. Az eddigi legnagyobb növekedés pedig ezen a héten hétfőről keddre történt, amikor négy személy produkált pozitív tesztet 24 óra alatt. Kijelenthető, hogy Vas megyében egyelőre nincs nyoma a negyedik hullámnak.

Összehasonlításként megnéztük a szomszédos megyékben, hogyan alakult a járványhelyzet. Augusztus 16-tól, vagyis múlt hét hétfőtől néztük egészen csütörtökig. Mivel hétvégén összesített adatok vannak, ezért ez nyolc esetszám összesített értéke lesz. Vas megyében mindössze kilencen fertőződtek meg az elmúlt tizenegy nap alatt, és négyszer is előfordult, hogy 24 óra alatt nem állapították meg egyetlen személynél sem a koronavírust. Zala megyében ez az összesített adat szintén 9, de déli szomszédainknál már csak két olyan nap volt, amikor egyáltalán nem emelkedett a napi esetszám. Veszprém megyében azért már más a helyzet. Ott augusztus 16-tól nézve 27 személynél diagnosztizálták a vírust, és minden nap nőtt az esetszám. A régióban Győr-Moson-Sopronban a legkedvezőtlenebb a helyzet. Északi szomszédainknál 53-an fertőződtek meg az elmúlt bő másfél hét alatt. A legutóbbi hétvége összesített adata is tíz feletti volt (14).

A járvány kezdete óta Vasban 26667, Zalában 18421, Veszprémben 31688, Győr-Moson-Sopronban pedig 44603 koronavírusos esetet regisztráltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában