Frissen Vasból

2021.08.28. 11:28

Megnyitották a kecskeméti repülőnapot, sok látogatót várnak – Fotók, videó a helyszínről

Erős Magyarország erős honvédség nélkül elképzelhetetlen – jelentette ki a honvédelmi miniszter szombaton a kecskeméti nemzetközi repülőnap és haditechnikai bemutató ünnepélyes megnyitóján.

MTI, vaol.hu

Piknikhangulat

Fotó: Olvasó

Benkő Tibor hozzátette: „az a honvédelmi és haderőfejlesztési program, amelyet a nemzeti kormányunk támogat, lehetővé teszi, hogy nyugodtan, békében és biztonságban élhessünk”.

A honvédség állománya 2016 óta 15 százalékkal nőtt – mondta -, és felhívta a figyelmet arra, hogy augusztus 31-éig még várják a jelentkezőket az új formára, az önkéntes katonai szolgálatra, amely a felsőoktatási tanulmányokban plusz pontokat is jelent.

Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka köszönetet mondott a társadalom katonák iránti figyelméért, támogatásáért. Ennek bizonyítéka az is, hogy a repülőnapra minden jegy elkelt – jegyezte meg.

szárazföldi csapatok bemutatója
Fotók: Olvasó

Információink szerint 50-60 ezer érdeklődőt várnak az eseményre. Sokan már délelőtt megérkeztek, több helyen szabályos piknikhangulat is kialakult. Az időjárás egyelőre kegyes a Kecskemétre látogatókhoz, ahogy a fotókon is látszik, Vas megyével ellentétben napsütésben merülhetnek bele a honvédelem világába. Több képet és videót is kaptunk a helyszínről, így egy virtuális sétára invitáljuk olvasóinkat.

Piknikhangulat
Fotók: Olvasó
Légvédelmi rakéta
LEOPARD 2A7+ Közepes Harckocsi
PzH 2000 önjáró löveg
MI24 harci helikopter

Amerikai C130-as szállítógép
C17-es szállítógép a pápai bázisrepülőtérről

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában