Idén már nemzetközi volt a fesztivál

2021.08.16. 07:00

Messzire vitte a blues dallamait a Rába Molnaszecsődnél – fotók, videó

Negyedszer rendezett bluesfesztivált a RábaP-ART Közösség. Az örömzenélés volt a fő csapásirány, ezt a műfaj abszolút magában hordozza.

Tóth Judit

A Bayou Blues Camp helyszíne vadregényes, érződik a Rába illata. A kétnapos programra kenuval is jöttek páran a folyón, de a legtöbben autóval és gyalogosan érkeztek a falu felől. A régi malom uralja a területet, van benne egyfajta misztikum, amit nehéz megfejteni. A kapcsolódás a természethez erős, a borostyán több oldalán felfutott a falakra. Néhányszor volt már kiállítás az épületben, ez egyfajta kultúrmisszió.

Ahogy a Blues Camp is az, amelyet már negyedik alkalommal rendezett meg a RábaP-ART Közösség, történetesen Jenőffy Ildikó és Somogyi László. Utóbbi hisz a mocsárzene erejében, maga is fellépett a nyitónapon a házigazda Bayou Boogie Ganggel. Napközben workshopok és szakmai konzultációk zajlottak mindkét fesztiválnapon, de estére kiengedtek a zenészek, az improvizáció és az örömmuzsika főszereplővé lépett elő.

Elképesztő, amit a fellépők tudnak, például a Crazy Daisy Jug Band, ami mindig mutat valami újat, ráadásul van extrém lavórbőgője is. Vagy a Boll Wevill csapata – a zenekar egy gyapotfúró bogártól kölcsönözte a nevét, így letette voksát az egyediség mellett. A blues engedi a kilengést, a szabad akaratot, ezzel igen jól sáfárkodtak a zenészek. A fesztivál idén lett nemzetközi, a felsőőri In Flow zenekar jóvoltából. Augusztus derekán volt két meleg nyári este, szólt a blues, a Rába messze vitte a hangjait.

Kiemelt képünkön: Somogyi László, a Bayou Blues Camp fő szervezője hisz a mocsárzene erejében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában