A szociális munkát segíti

2021.08.18. 07:00

Mikrobuszt adtak át Körmenden

Új mikrobuszt kapott a Körmendi Szociális Szolgáltató és Információs Központ. A kilencszemélyes gépjárművet tegnap adták át.

Markó Petra

Fotó: Jámbori Tamás

A jármű főleg fogyatékkal élő embereket szállít, de egyéb feladatokra is igénybe tudják venni.

– Nagy öröm számunkra, amikor beszámolhatunk arról, hogy az intézményben milyen fejlesztések segítik a munkát – kezdte gondolatait Szálkai Istvánné, a Körmendi Szociális Szolgáltató és Információs Központ vezetője. Azt is megtudtuk, hogy az Emmi támogatásával a Nemzeti Fogyatékosügyi és Szociálpolitikai Központ által kiírt pályázaton szerepeltek sikerrel. Ennek köszönhetően lettek most egy új gépkocsival gazdagabbak. A járművet Bebes István, Körmend polgármestere adta át, aki az eseményen arról beszélt, hogy egy ilyen intézmény esetében milyen fontos, hogy a kor követelményeinek megfelelő műszaki ellátottsága legyen. Rámutatott: élni kell az adódó lehetőségekkel, minden olyan esettel, ami akár hazai, akár uniós forrásokat próbál segítségül hívni a fejlődéshez.

– Minden kis lépés fontos, vannak még gépjárművek, amelyek megérettek a cserére – hangsúlyozta a városvezető, majd hozzátette, bízik benne, hogy egészségben és balesetmentesen tudják használni a kisbuszt, és az ellátottak kényelmes körülmények között tudnak utazni. Zárásként a központ dolgozóinak ismét megköszönte a pandémia ideje alatt végzett munkát.

Az eseményen megtudtuk: az új autót először jövő héten vetik be hosszabb távon, akkor Szentesen a speciális olimpiai nyári nemzeti játékokon vesznek részt a központ fogyatékkal élő ellátottjai.

Kiemelt képünkön: Szlivon János veszi át a kulcsot Bebes István polgármestertől

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában