programajánló

2021.08.04. 07:00

Művészek veszik birtokukba Szombathely belvárosát – Kétnapos lesz az utcaművészeti fesztivál

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel az idén kétnaposra bővül az utcaművészeti fesztivál – jelentették be a szervezők kedden sajtótájékoztatón. Képzőművészek, zenészek, táncosok veszik birtokba a belvárost az előttünk álló hétvégén, lesz továbbá könyvtár-, múzeum- és ökosziget is.

Cseh-Egyed Bernadett

Utcaművészeti fesztivállal folyt atódik az Érezd Szombathelyt! rendezvénysorozat. A hangulatot egy különleges kiállítás alapozza meg: kapualjakba, sikátorokba, fák közé költöznek a művek – profi és amatőr alkotók egyaránt csatlakoztak a kezdeményezéshez. Egyedülálló programnak ígérkezik a közösségi aluljárófestés és graffitiworkshop is, szombaton és vasárnap 14 órától várják a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt a Borostyánkő mellett lévő biciklis aluljáróba. Új helyszín az ökoudvar: környezetvédelmi programokat, vetélkedőket, játékos természetvédelmi kvízeket szerveznek a Savaria térre, de a gyerekek nagy örömére lesz itt kukásautó-bemutató is.

Ezúttal az irodalom is kiköltözik az utcára, pontosabban a Berzsenyi Dániel térre: bárki beleolvashat a nyugágyakon megpihenve a sokszínű könyves kínálatba, lesz papírszínház, a bátrak pedig – innen indulva – játékos formában fedezhetik fel a belváros nevezetesség eit. A Mesesarokban Kőszegi- Arbeiter Anita írónő várja az érdeklődőket, és többek között fellépnek az Ungaresca Táncegyüttes kis tanítványai. Játékos, kreatív múzeumi foglalkozások és kézműves pontok is helyet kapnak a múzeumszigeten, az Iseum előtti téren.

A Fő tér pedig a zenéé lesz, szombaton délután a Savaria Szimfonikus Zenekar kvartettjei lépnek fel, 17 órától pedig igazi örömzenét ad Kovács Viki, Nagy Julcsi, Jámbor Nándor és Kiss Gabesz. Több belvárosi vendéglátóhely is csatlakozott a fesztiválhoz: zenei produkcióknak, kiállításoknak, irodalmi előadásoknak adnak majd helyet.

Kiemelt képen: T. Takács Tibor képzőművésszel is találkozhatunk a hétvégi utcaművészeti fesztiválon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában