Frissen Vasból

2021.08.10. 20:42

Négy hölgy kapta meg idén a legrangosabb Vas megyei horgász elismerést

Ketten kapták meg a Vas megye Horgászatáért és ketten a Vas Megye Horgászsportjáért kitüntetést. A rangos elismeréseket idén ezúttal hölgyeknek ítélték.

Budai Dávid

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége kedden délután tartotta küldöttgyűlését a szövetség központjában, ahol a tagfelvételek, beszámolók és a költségvetés elfogadása előtt a szövetség legrangosabb megyei elismeréseit, a Vas megye Horgászatáért és a Vas Megye Horgászsportjáért kitüntetéseket adták át. Az elismerésekhez – amit minden évben ketten-ketten kaphatnak meg – élethosszig tartó területi jegy is jár a vasi horgászszövetség vizeire. Érdekesség, hogy idén ezúttal mind a négy díjazott hölgy volt. A kitüntetéseket a szövetség elnöke, Seregi Miklós adta át.

A szövetség elnöke elsőként a horgászkörökben csak Riaként ismert Geröly Zsoltnét szólította, aki három évtizede működteti Szombathelyen horgászboltját, melyben a szövetség jegyeit folyamatosan, önzetlenül, a jutalékok ifjúsági célokra történő felajánlása mellett biztosítja. Emellett a megye több egyesületi versenyét és több szövetségi horgászeseményt, versenyzőt segített szponzorként. Ő maga nem horgászik, de az évtizedek alatt annyi tudást és tapasztalatot gyűjtött össze, hogy minden horgásznak a segítségére tud lenni bármikor. Segítőkészsége és a horgászok kiszolgálása iránti több évtizedes elkötelezettségével kiérdemelte, hogy Vas megye Horgászatáért kitüntetésben részesüljön. A második díjat Lőrincz-Farkas Eszter, a Vas Népe főszerkesztője kapta, mivel idén lesz két éve, hogy Vasi Vizeken címmel a Vas Népe horgászoldalt biztosít a szövetségnek, de a megyei lap már korábban is rendszeresen hírt adott a horgászati eseményekről. A Vas megye Horgászatáért kitüntetéssel, a horgászat népszerűsítése iránti elkötelezett munkát ismerték el.

Harmadikként Seregi Miklós, Pankotayné Kálmán Anikót méltatta, aki egy évtizeden keresztül profi női versenyhorgász volt, többször volt a magyar válogatott tagja, 1996-ban csapatban bronzérmet szerzett a Női Horgász Világbajnokságon, 1999-ben magyar bajnok volt és számos megyei és országos versenyen szerzett kiváló eredményeket. Mintaboltjaiban hosszú évek óta segíti a jegyértékesítést, valamint a szövetség ifjúsági és versenysport tevékenységét is folyamatosan támogatja.

Versenyzői múltjával és a horgászok kiszolgálása iránti több évtizedes elkötelezettségével kiérdemelte, hogy Vas megye Horgászsportjáért kitüntetésben részesüljön. Végül, de nem utolsó sorban, Csöngéné Nyaras Éva kitüntetésének átadása következett, aki több mint 30 éve kezdett el horgászni, melyből tízet profi női versenyhorgászként töltött a Celldömölki Lokomotív HE tagjaként, három világbajnokságon szerepelt. Horgászati tudását kamatoztatva 30 éve működteti horgászboltját Celldömölkön, melyben a szövetség jegyeit folyamatosan értékesíti a horgászok részére. Segítőkészsége és a horgászok kiszolgálása iránti több évtizedes elkötelezettségével kiérdemelte, hogy Vas megye Horgászsportjáért kitüntetésben részesüljön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában