sporthorgászat

2021.08.29. 07:00

Női győztese lett a szentpéterfai horgász kupának

Az járt jól, aki a pontyokban bízott, nem a kishalakban. Nagyné Skrapits Mónika fél óra alatt eldöntötte a versenyt.

VN

Fotó: VN/vasivizeken.hu

Az államalapítás ünnepén, immáron tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Szentpéterfa horgász kupát a Pinka patakon, mely a szentpéterfai sportnap szerves részének számít már sok-sok éve. Reggel 7 órától volt a futballpályán a regisztráció, ahol 14 felnőtt és 4 ifi horgász jelezte részvételi szándékát a vadvízi versenyen.

Ezt követően Tóth Milán versenyfelelős és Fördős István halászati őr tájékoztatta a sporttársakat röviden a technikai tudnivalókról, szabályokról, majd megtörtént a rajthelyek kisorsolása és elfoglalása.

A versenyre való felkészülés borongós időben kezdődött, de aztán kisütött a Nap, így kifogástalan időben 8 órakor kezdetét vette a háromórás megmérettetés. A víz ezúttal a tavalyi viadalhoz képest kissé zavaros volt, némi fejtörést okozva a horgászoknak. A legtöbben pontyozóval készültek, de néhányan a korábbi évek tapasztalataiból kiindulva, egyből finomszereléket vetettek be, célba véve a kisebb halakat.

Nagyné Skrapits Mónika már a verseny első fél órájában magasra tette a lécet, hiszen egy gyönyörű vadvízi 4,38 kilogrammos tőponttyal nyitotta meg a versenyt, és mint utóbb kiderült, egyben meg is nyerte azt. A hír hallatán, ami futótűzként terjedt a vízparton, megindultak a keményebb felszerelések a vízbe. Legtöbben az előtte kedden betelepített pontyok megfogására fókuszáltak. A mérlegeléskor kiderült, utóbbi taktika vált kifizetődővé, mivel apróhalakkal ezúttal nem nagyon lehetett találkozni nagy mennyiségben, de azért nemcsak pontyot lehetett látni, sikerült domolykót, keszeget is a szákba terelni.

A felnőttek között tehát Nagyné Skrapits Mónika (Sárvíz-Tavi HE) volt a legjobb 4380 grammos összteljesítményével. Második helyen Horváth Dániel (Kőszegi SHE) végzett 2340 grammal, míg a bronzérmes Teklits Zoltán (Sárvíz-Tavi HE) lett 980 grammal. A gyermekek között nagy volt az izgalom a mérlegelés során. A helyezések sorsa csupán néhány snecin múlott. Ifjúsági kategóriájában Skrapits Goran (Sárvíz-Tavi HE) lett az aranyérmes, testvére Skrapits Ivan (Sárvíz-Tavi HE) az ezüstérmes, Pataki Kornél (Határőr SHE) pedig a bronzérmes.

Ritkaság, de a második és a harmadik helyen holtverseny alakult ki. Mindkét fiatal pecás fogása ugyanannyit nyomott a mérlegen, így a kifogott halak darabszáma rangsorolt, mely most Ivannak egy második helyet ért. A vasi horgászszövetség által felajánlott kupákat, érmeket és tárgyjutalmakat a késő délután megtartott közös eredményhirdetésen adták át.

Kiemelt képen: Nagyné Skrapits Mónika bizonyult a legeredményesebbnek a megmérettetésen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában