találkozó

2021.08.11. 07:00

Ötven évvel ezelőtt érettségiztek Körmenden

Ötven kerek évvel ezelőtt Körmenden, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban érettségiztek azok a diákok, akik szombaton tartották osztálytalálkozójukat. A – ma már nagyszülők és jórészt nyugdíjas – volt diákok azt mondják, sokat kaptak ettől az intézménytől, amit az életben jól tudtak és tudnak azóta is kamatoztatni.

VN

Fotó: VN

Bár a 1971-ben végzett 4/A osztály tanulói mára szétszéledtek – van köztük, aki jó ideje már nem is Körmenden él –, a kapcsolat nem szakadt meg az egykori osztálytársak között teljesen. Az osztálytalálkozó szervezését Tóth Ferencné vállalta magára.

A találkozóra meghívták Soós István volt gimnáziumi igazgatót és Vörös Ottó főiskolai tanárt, akik köszöntötték volt tanítványaikat. Jó hangulatban zajlott a találkozó, fel­idézték a régi közös emlékeket, sztorikat, mindenki elmondta az élettörténetét, sokat beszélgettek az elmúlt évek történéseiről, és megható pillanatokat éltek át újra együtt.

Az évfolyam, úgy tűnik, nagyon összetartó volt, hiszen még ennyi év után is – a kezdetben húszfős osztályból – sokan megjelentek a jubileumi érettségi rendezvényen, amely a késő délutáni órákban ért véget.

A közös ebéd előtt természetesen megemlékeztek arról a két osztálytársukról és tanárokról is, akik már nem lehetnek velük, így tiszteletüket tették a temetőben, és virágot vittek Hadnagy Géza volt osztályfőnökük sírjára is.

Kiemelt képünkön: A körmendi gimnáziumban 1971-ben végzett 4/A osztály

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában