Bük

2021.08.09. 19:00

Plusz tízmillió kellett

Tartófal, szigetelés és áramhálózat: előre nem látott munkák adódtak az egészségház felújításánál. Kiderült, az eredeti árhoz képest még 10 millió forintra van szükség. Megszavazták a szükséges pluszpénzt a képviselők.

Bakos Ágnes

A falak feltárásával kezdődött az egészségház komplex felújítása: kiderült, hogy az épület padozatában új rétegrendet, vízszigetelést kell kialakítani; a tartófalat meg kell erősíteni, a villamoshálózatban is adódott, adódik pluszfeladat. Ezek a szükséges munkák nemcsak nem látszottak előre, de nem is férnek az eredeti keretbe. A büki önkormányzat az úgynevezett TOP programban pályázott és nyert a felújításra mintegy 100 millió forintot.

A képviselő-testület rendkívüli ülésen döntött arról, hogy hozzáteszik a szükséges plusz 10 millió forintot a kivitelezéshez, és jóváhagyták, hogy a munkálatok a tervezettnél 28 nappal tovább tartsanak. A pluszpénzt a 2021-es céltartalék terhére adják a város költségvetéséből. És még egy hónapig a művelődési házban fogadják a pácienseket a felnőttháziorvosok, az ügyeletre kell menni vérvételre, a fogorvos pedig Csepregen rendel. A felújítás második üteme lesz a gyerekorvosi rendelő és a védőnői tanácsadóhelyiség teljes rekonstrukciója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában