Vádemelés

2021.08.20. 07:00

Postai szolgáltatást végző cég alkalmazottja nyúlt le 1,4 millió forintot az egyik vasi városban

A vádlott felnyitott három biztonsági tasakot, amikből kivett összesen 1,4 millió  forintot, majd visszazárta a tasakokat. 

vaol.hu

Ha ilyen csomagot kapunk, továbbítsuk a kormányhivatal növényvédelmi osztályának

Fotó: Shutterstock

A Vas Megyei Főügyészség közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Sárvári Járási Ügyészség sikkasztás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfivel szemben, aki a munkakörét felhasználva lopta el a rábízott pénz egy részét 2019 decemberében egy Vas megyei városban.

A vádirat szerint a postai szolgáltatást végző cég alkalmazásában álló vádlott feladatát képezte a különböző szervezeti egységektől beérkező, készpénz befizetéseket tartalmazó tasakok továbbítása.

A vádlott felnyitott három biztonsági tasakot, amikből kivett összesen 1,4 millió forintot, majd visszazárta a tasakokat.

A sértett cégnél észlelték a pénztári eltérést, majd a lefolytatott vizsgálat feltárta a vádlott cselekményét, ezért megszüntették a munkaviszonyát. A vádlott 696.000 forintot megtérített az okozott kárból.

A Sárvári Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és a próbaidő tartamára a vádlott pártfogó felügyeletének elrendelését indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában