Sokat tettek a településért

2021.08.16. 07:00

Posztumusz díszpolgári címet adományoztak a pecöli falunapon – fotók

Köszöntötték az újszülötteket, és elismerték azokat, akik sokat tettek a faluért. Gyerekműsor és örökzöld slágerek is várták a sportpályán a falunapra látogatókat.

Tóth Kata

20210814 Tar Gergely vette át posztumosz díszpolgári címet Mándli János polgármestertől, Pecöl, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

– Két év telt el az utolsó falunapunk óta, és nehéz másfél esztendő van mögöttünk – ezzel nyitott a partisátor színpada előtt szombat este Mándli János polgármester.

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő arról beszélt: szemmel láthatóak a település értékei, mint a befejezett szennyvízcsatorna, a rendbe rakott középületek vagy a folyamatban lévő támogatás a csapadékvíz-elvezetésre. Ezeket százmilliókban lehet kifejezni, ám Pecöl akkor marad fenn, ha gyermekeket vállalnak lakói, az önkormányzat és a kormány pedig ezt a maga eszközeivel segíti – fordult az újszülöttek szüleihez. Az utolsó falunap óta 18 gyermekkel gyarapodott Pecöl, az emléklap és a virág mellé 50 ezer forint járt a családoknak. Posztumusz díszpolgári címet adományozott a képviselő-testület Tar Zoltánné korábbi polgármesternek a közösségért végzett tevékenységéért. „Tette a dolgát, ahogy a szíve és az esze diktálta” – ez is elhangzott életútja ismertetésekor.

A Pecölért díjat Benkő Zsolt Antalné, Pálfi Miklós József, Vörös László, Sztojka Ottó és a Pecöl–Kenéz–Megyehíd SE felnőtt és ifjúsági futballcsapata a sportban kifejtett tevékenységéért vehette át.

Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke és Szijártó László, annak tagja is tiszteletét tette a falunapon. Délután Keszey Antal, Horváth Balázs és Ódor Ferenc nótákat énekelt. A Rózsabors Műhely gyermekműsorral készült, a Dalcommandó slágereket vitt.

Kiemelt képünkön: Tar Gergely vette át nagymamája posztumusz díszpolgári címét Mándli János polgármestertől

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában