Felújítás

2021.08.31. 07:00

Rendhagyó körülmények között kezdődik a tanév az Oladi Technikumban

Látványos szakaszába érkezett az Oladi Technikum épületének felújítása. Jelenleg a tantermek falának bontási munkálatai zajlanak, de az ablakok cseréjét és az energetikai korszerűsítést is tartalmazza a mintegy 400 millió forintból megvalósuló beruházás.

Cseh-Egyed Bernadett

20210830 Megújul az Oladi Technikum, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Rendhagyó körülmények között kezdik meg az új tanévet az Oladi Technikum diákjai és tanárai, pályázati forrásból megkezdődött az épület felújítása. Sipos László, az intézmény vezetője lapunknak elmondta: úgy alakítják az oktatás menetét, hogy a kivitelezők tudják végezni feladatukat, és az iskolai oktatást is a lehető legkevésbé zavarják a munkálatok. Ebben segítségükre lesznek a digitális oktatás során szerzett tapasztalatok.

Az új fűtési köröket már kialakították, és az álmennyezet elemei is visszakerülnek a helyükre. Jelenleg a tantermek falának bontási munkálatai zajlanak, valamint a tornaterem és a tanuszoda lexánfalának cseréje valósul meg. Kicserélik az ablakokat, szigetelik és napelemmel szerelik fel a tetőt, valamint mozgáskorlátozottak számára illemhelyet is kialakítanak az épületben. A munkálatok várhatóan a jövő év májusáig tartanak.

Kiemelt képünkön: Sipos László, az intézmény vezetője az iskolánál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában