Egyetem

2021.08.10. 07:00

Százkilenc elsőéves kezdhet szeptembertől a PTE-n

A Pécsi Tudományegyetemre (PTE) felvettek majdnem ötöde ebben az évben is az Egészségtudományi Karon választott életre szóló hivatást. A szombathelyi képzési helyen is sikert hozott a 2021. évi felvételi eljárás.

Vas Népe

Pécs, 2018. április 18. A Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János kutatóközpont Virológiai kutatócsoport munkatársa a kórokozók meghatározásához nukleinsav-kivonatot készít egy befogott kullancsból a kutatóközpont egyik laborjában Pécsen 2018. április 17-én. Az erdõkben, a parkokban, de még a játszótéri fákon is sok a kullancs. MTI Fotó: Sóki Tamás

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Sóki Tamás

Képzési kínálatában és hallgatói létszámát tekintve továbbra is meghatározó a PTE tíz kara közül az Egészségtudományi Kar (ETK), amely Pécsett, Kaposváron, Szombathelyen, Zalaegerszegen és a szerbiai Zomborban folytat képzéseket. Hét alapképzési szakon 15 szakirányon, 9 mesterképzési szakon és 1 felsőoktatási szakképzésen nyújtanak lehetőséget. A kar hallgatói létszáma dinamikusan nő, tudtuk meg prof. dr. Ács Pongrác dékántól. A Szombathelyi Képzési Központról elmondta: 109 elsőéves kezdheti meg a tanulmányait szeptembertől, 70-en nappali és 39-en levelező munkarendben.

Összesen 427 hallgatójuk teszi színesebbé idén a város forgatagát. A legnépszerűbb képzés az ápolás és betegellátás alapképzési szak gyógytornász szakiránya volt, amelyre újabb 30 hallgatót vettek fel. Dr. Ács Pongrác arról is beszélt: mérföldkőhöz érkezett az ETK, hiszen a közelmúltban világszínvonalú szimulációs központot kapott Pécs a Modern városok programnak köszönhetően. Az újonnan kialakított Egészségtudományi Humán Páciens Szimulációs Központ 21. századi, modern kórházi környezetet biztosít élethű, hangok kibocsátására is képes magas hűségű szimulátorokkal, a való életben is alkalmazott orvosi műszerekkel. Számos szimulációs képzést szerveznek majd, amelyeken a szombathelyi hallgatók is részt vesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában