Vép

2021.08.26. 17:00

Tasnádra látogattak

Július közepén kapott meghívást Vép képviselő-testülete romániai testvérvárosa, a Szatmár megyei Tasnád városnapi rendezvényére.

VN

Augusztus 14-én indult útnak Kovács Péter polgármester Rózsa Hajnalka, Kóbor Attila és Németh Péter képviselőkkel. Az esti órákban Dr. Farcău Adrian Dănuţ, az újonnan választott polgármester fogadta őket baráti beszélgetésre a többi testvérvárosi küldöttel együtt. Jelen volt még a moldovai és a lengyel testvérváros, valamint Magyarországról az egyik budapesti kerület és Nagykálló küldöttsége. Vasárnap délelőtt a magyar küldöttségek a helyi RMDSZ képviselőivel beszélgettek, majd Sződemeteren, Kölcsey szülőfalujában a vépiek megkoszorúzták a költő szobrát.

A templom mellett, ahol Kölcseyt megkeresztelték, szép és korszerű látogatóközpont épült a magyar kormány támogatásával. Délután a megnyitón a tasnádi vezetés mellett felvonuló testvérvárosi küldöttek között a vépiek nevében Kovács Péter polgármester köszönte meg a meghívást. Visszaemlékezett a testvérvárosi szerződés aláírása óta eltelt időszak közös rendezvényeire, a tasnádi gyerekek vépi táborozására. Átadta Vép város polgárainak jókívánságait a szépen fejlődő fürdőváros valamennyi lakójának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában