Civileket támogattak

2021.08.19. 07:00

Tizennégy szervezet pályázott eredményesen Vépen

Összesen 5 millió 380 ezer forintra nyújtottak be az önkormányzathoz támogatási kérelmet a vépi civil szervezetek. Legutóbbi ülésén a képviselő-testület elfogadta az igényeket, két esetben magasabb összeget szavazott meg.

Tóth Kata

20200917 Vép A Vép - Bozzai Önkéntes tűzoltók élete 1880-ban, 140 esztendeje alakult Vépen tűzoltóegyesület, és 1997-ben jegyezték be a két település önkéntes tűzoltóit egy szervezetbe összefogó Vép–Bozzai Önkéntes Tűzoltó Egyesületet. Az ÖTE működési területén a teljes lakosságot szolgálja, legyen szó tűzoltásról, kár­elhárításról vagy tűzmegelőzésről. Fotó: Horváth Balázs HB Vas Népe

Fotó: VN-archív/Horváth Balázs

Az ülésen kiderült: tavalyhoz képest többen és több pénzre nyújtották be az igényüket a helyi civil szervezeteknek meghirdetett 2021. évi pénzügyi támogatásra. A költségvetésben előirányzott 4,3 millió forintra 5,38 milliós igény érkezett be. Végül 14 vépi székhelyű civil szervezetnek, helyi önszerveződő közösségnek, valamint egyházi szervezetnek ítéltek meg támogatást.

A képviselők közül Pados Róbert és Rózsa Hajnalka javasolta, hogy a Tudás Fája Alapítvány és a Hatos Ferenc Általános Iskola és AMI iskolai szülői közössége részére az eredetileg igényelt 150 ezer forintos támogatáshoz képest magasabb összeggel kalkuláljanak, amit meg is szavazott a testület.

A legnagyobb összeget – 2 millió 500 ezer forintot – a Vép Városi Sportegyesület kapja, utána sorban 600 ezer forint illeti a Vép-Bozzai Önkéntes Tűzoltó Egyesületet; 400 ezer forint jut a Nefelejcs Nyugdíjas Klubnak; 300 ezer forint a Bóbita Óvodai Egyesületnek, a Tudás Fája Közalapítványnak, a Jáde Hastánc Klubnak, 250 ezer forint a Vépi Polgárőr Egyesületnek, 200–200 ezer forint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Vépi Csoportjának, a Tegyünk Együtt Vépért Egyesületnek, valamint a Hatos Ferenc Általános Iskola szülői közösségének, 120 ezer forint a Vépi Öregfiúk Labdarúgó Szakosztálynak, 100 ezer forint az 1300-as számú Brenner János Cserkészcsapatnak; 60 ezer forint a Sport Presszó Baráti Körnek és 50 ezer forint a Foltvarró Körnek.

Kiemelt képünkön: A Vép-Bozzai Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek 600 ezer forint támogatást ítéltek meg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában