sikeres pályázatok

2021.08.05. 14:00

Több mint 19 millió forintot nyertek közösségszervezésre Észak-Vas megyei települések

Bértámogatásra és eszközbeszerzésre költhetnek a települések.

Budai Dávid

Fotó: Pixabay

A kormány célul tűzte ki a kistelepülések népességmegtartó erejének növelését, a fiatalok helyben maradását, az elvándorlás visszaszorítását, ezért a Miniszterelnökséget vezető miniszter tavasszal egymilliárd forintos keretösszegű pályázatot írt ki, ami hozzájárul a helyi közösségi folyamatok kezdeményezéséhez, illetve a megvalósításukhoz kapcsolódó eszközök beszerzéséhez, közösségszervező bértámogatásához.

A rendelkezésre álló forrásból a legfeljebb ötezer lelkes települések részesülhettek, Észak-Vas megyében hét önkormányzat pályázott sikeresen, összesen 19,2 millió forintra. Egyházi közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzésre és közösségszervező bértámogatásra a celldömölki evangélikus és a sitkei katolikus egyházközség nyert pénzt, összesen: 4,6 millió forintot.

Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője elmondta: a mostani pályázat a Magyar falu program új eleme, korábban ilyen nem volt: – A pandémia okozta bezártság miatt különösen tudjuk értékelni a közösségszervezési feladatokat, illetve az ilyen célokat ellátó eszközök beszerzését, így adva esélyt a helyi kultúra, a szabadidős tevékenységek fejlődéséhez. A legnagyobb összeget – több mint ötmillió forintot – Hegyfalu önkormányzata nyerte el.

Németh Imre közművelődési munkatárstól megtudtuk, ebből valamivel több mint hárommillió forint bértámogatásra megy majd, a fennmaradó összegből pedig a leendő programok technikai hátterét lehet biztosítani, mint amilyen például a hangosítás vagy a színpadépítés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában