Frissen Vasból

2021.08.01. 20:00

Tragédia a Döröskei-tónál, vaddisznótámadás Szombathelyen, harmadik oltás – Ez történt Vasban

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Fotó: Horváth Balázs

Milyen szempontokra figyeljünk a harmadik oltás felvételekor? – Dr. Schneider Ferencet kérdeztük

Müller Cecília tiszti főorvos kedden közölte: egyes sérülékeny csoportoknál indokolt a harmadik oltás. Kinek milyen szempontokat érdemes szem előtt tartania ennek felvételekor? Dr. Schneider Ferenc infektológussal ezt jártuk körül. ITT mutatjuk, hogy mit tudtunk meg a szakembertől.

Tragédia a Döröskei-tónál

Egy hatvan év körüli férfi holttestét találták meg a Döröskei-tóban hétfőn reggel. H. Gyula nem volt helybeli lakos, viszont az emberek faluszerte ismerték, hiszen több évtizede erősen kötődik a tóhoz, és több épületet is vásárolt a parton. Szombaton társasággal tartózkodott az egyik tóparti ingatlanjában, vasárnapra pedig a születésnapja megünneplését tervezték. 17 óra tájban még telefonált, a kollégáit hívta vasárnapi ebédre, majd elindult fürdeni a tóra. A tragédiáról ITT írtunk részletesen.

A Döröskei-tónál jelenleg tilos a fürdőzés nemcsak itt, hanem a strand területén is
Fotó: Horváth Balázs

Ellopták a Csepregen ikonikussá vált motort, amivel apuka szállította autizmussal élő lányát

A történetet az édesanya, Rumi Edina mondta el, aki a közösségi oldalra is kiposztolta, hogy a moped eltűnt. A posztot sokan megosztották, szerettek volna segíteni megtalálni a motort, ami az elmúlt években ikonikussá lett Csepregen. A fordulatos történet részleteit ITT olvashatja!

Vaddisznó sebesített meg súlyosan egy kutyát Szombathelyen

Belterületen, a kerítésen betörve sebesített meg súlyosan egy vaddisznó egy kutyát. Az ott élők attól tartanak, a történtek újból megismétlődhetnek. A történet részleteiről ITT írtunk!

A szombathelyi kórházban jelenleg nincs VIP-szoba

Olvasói jelzésre hivatkozva érdeklődtünk: lehet-e most a Markusovszky- kórház szülészeti- nőgyógyászati osztályán VIP-szobát igénybe venni? Ha nem, mi ennek az oka? Ha igen, milyen feltételek mellett? Mik a szülőszoba-látogatás, az együtt szülés és a látogatás érvényben lévő szabályai? Cikkünket a témában ITT találja!

Centimétereken múlt a motoros élete a 84-es úton

Felelőtlen, köz-, és önveszélyes. Ezen kívül még sok kevésbé szép jelzőt mondhatnánk arra a motoros férfira, aki csütörtökön késő délelőtt motorozott a 84-es főúton Sárvár térségében. A német rendszámú motoros a nagy forgalomban mutatta be azt a veszélyes előzést, amit egy autó kamerája is megörökített. Teljes cikkünket és a videót ITT találja!

Az előzés pillanata

Életét vesztette egy motoros, amikor autóval ütközött Celldömölk közelében

Hétfőn este egy Honda motor haladt Mesteri felől Celldömölk irányába, amikor egy jobbra ívelő kanyarban a motor átsodródott a szembejövő sávba, ahol épp egy Dacia Duster érkezett. A Dacia vezetője próbált teljesen lehúzódni a padkára, de nem tudta elkerülni a balesetet. A két jármű frontálisan ütközött. A baleset további részleteiről ITT olvashat!

A pincébe zuhant egy markoló Szombathelyen

Csütörtök délután egy húsztonnás munkagép hajtott fel a törmelékre egy ház bontásánál Szombathelyen a Szent Márton utcában, amikor a pince födéme a munkagép alatt beszakadt. A balesetről a helyszínről tudósítottunk. Írásunkat ITT találja!

Fotó: Horváth Balázs

Vas megyei multiknál érdeklődtünk a nyári leállásokról

Terveznek-e nyári leállást a vállalatok? Ha nem, vagy ha igen, mi indokolja egyiket vagy a másikat? Ütemeznek-e a szünet idejére karbantartást, új gépek beüzemelését? Vasi multiknál érdeklődtünk. Az erről szóló írásunkat ITT olvashatja!

Szendrő: Ungár szerint Sé város

Roppant kínos helyzetbe került Ungár Péter budai milliárdos, miközben Szendrő-­Németh Tamás civil blog­gerrel beszélgetett. A politikus a szombathelyi választókörzethez tartozó Sét városként említette. Teljes cikkünket a videóval ITT találja!

Noel megkapta a várva várt Zolgensma-kezelést

Noel végre a gyógyulást útjára léphet, szerencsére eddig minden a lehető legjobban alakult. A részleteket ITT olvashatja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában