életmentő beruházás

2021.08.07. 11:30

Új mentőautót kapott Répcelak

Új mentőautóval bővült a Répcelaki Mentőállomás. A negyvenmillió forint értékű járművet Ágh Péter országgyűlési képviselő adta át.

Gyöngyössy Péter

Fotó: Ohr Tibor

Az egybegyűlteket Köcse Tamás megyei vezető mentőtiszt köszöntötte. Dr. Rosta Máté Tivadar, az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezetének igazgatóhelyettese kiemelte, a répcelaki mentőállomás eddig két mentőegységgel látta el a megyehatáron is átívelő mentési munkákat. Az elmúlt évben 1358 feladatot teljesítettek, melyből 56 kiemelt prioritású volt és 20 újraélesztésben vettek részt.

Megtudtuk, hogy a jelképes átadás reggelén az új mentőautó és személyzete egy fiatal nőbeteg sikeres újraélesztésével már felavatta az új autót. Ágh Péter elmondta, hogy a mentőszolgálat ÉszakVas megyében folyamatosan fejlődik. Celldömölk és Sárvár után Répcelak is új mentőautót kapott, Kőszegen pedig kormányzati támogatással hamarosan jelentős mentőállomás-fejlesztés kezdődik.

Kiemelt képen: Ágh Pétertől Nyáriné Giordan Gabriella veszi át a mentő kulcsait. Mögöttük dr. Rosta Máté, mellettük Szabó József polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában