előadás vendégségben

2021.08.23. 07:00

Vándorszínház a csepregi fák alatt – fotók

A celldömölki Soltis Lajos Színház a Déryné Programban vitte el az ünnep kedvéért a csepregi Malomkertbe A cigány című szókimondó és katartikus előadást. Szép este volt a nagy fák alatt: együtt sírtunk, együtt nevettünk.

Ölbei Lívia

20210819 Déryné programban a Csepregi Malomkertben adta elő a Cigány című darabját a Soltis Lajos színház, Csepreg, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Szigligeti Ede szabadságharcos népszínművét Benkó Bence és Fábián Péter (k2 Színház, Budapest) „celldömölkiesített”, de egyetemes érvényű átiratában és rendezésében 2017-ben mutatta be a társulat, a csepregi volt a 34. előadás. Színház ott jön létre, ahol a mágikus tér működésbe lép: a főút mellett, a Malomkert árnyas fái alatt – ahol nemcsak alkalmi színpadot állítottak föl, hanem büfé is működött – egyszer csak, ahogy ránk szállt este, működésbe lépett.

A cigány–magyar, vagy is magyar–magyar együttélés összes kliséjét kiforgató, pazar előadás hol nevetést csiholt, hol mély csöndet. Egész Vas népe erről beszél.

Kiemelt képen: Este a Malomkertben. Doja szerepében Hajba Beatrix

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában