Harmincheten nyújtották a karjukat

2021.08.18. 07:00

Virsli helyett ezúttal dinnyét kaptak a sorokpolányi retró véradáson

Retró vér­adást szerveztek kedden késő délután a művelődési házban. A Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) munkatársai nem először fogtak össze e célból, ezúttal is sikeres volt a kezdeményezés.

Cseh-Egyed Bernadett

20210817 Előtérben Sziebert-Tóth Judit első véradó ad vért, Retro véradás, Sorokpolány, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Mező Gábor, Sorkikápolna polgármestere elmondta: édesanyja, aki egyébként Sorokpolány vezetője, a közelmúltban vért kapott. E tapasztalat ráébresztette őket, hogy ez mennyire fontos, ezért személyes indíttatásból is szervezték meg a retró véradást, amelyen ezúttal virsli helyett dinnye járt az önkénteseknek. A helyieken túl Nardáról, Acsádról, Kámból is érkeztek véradók.

– A vér csak vérrel pótolható. Vért adni egészséges és fontos dolog – hangsúlyozta Czirók Tamás, a Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezetének szombathelyi területi vezetője. Hozzátette: – Különleges helyzet a mostani, egyrészt mert mindenki kiszabadult, aki csak tudott, másrészt a kórházakban most sokkal több vérre van szükség. Az orvosok és a betegek is sorban állnak a vérért, a vérellátóval közösen mindent megtesznek, hogy minél többeket megszólítsanak, és megfelelő legyen a vérkészlet.

Szólt arról is, ezek az alkalmak jól megmozgatják a közösségeket. Sziebert-Tóth Judit sorokpolányi lakos is először adott vért, utána jóleső örömmel nyilatkozott lapunknak. Elmondta: régóta várt erre a lehetőségre. Férje már többször nyújtotta a karját, vele együtt ő is szeretett volna példát mutatni kislányuknak.

Horváth Péter, az NMI munkatársa elmondta: összesen harmincheten jelentek meg a véradáson, még egy éppen arra járó, nyaralni induló család is csatlakozott hozzájuk.

Kiemelt képünkön: Sziebert-Tóth Judit első véradóként nyújtotta a karját a sorokpolányi művelődési házban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában