vakáció

2021.08.05. 07:00

Zene és bográcsozás – Szavak nélküli gyerektábor az Őrségben

Kedden jótékonysági koncerttel kezdődött meg az a tábor, amelyet Czikora István László operaénekes, művésztanár szervezett 46 állami gondozott gyermek számára.

Gyöngyössy Péter

A „szavak nélküli tábor” programjában a zene, a képzőművészet, a játék, de a közös ebédfőzés is eszköz a gyermekek önbizalmának és integrációs képességének erősítésére. Az őrségi művészeti iskola udvarán a nyolcéves Armandó és a tízéves Ádámka nagy odaadással klimpíroznak egy elektromos zongorán. Boldog András zongoratanár szelíden hagyja, hogy kipróbálják az összes billentyűt, olykor egyszerre többet is, de időnként néhány virtuóz dallamfutam erejéig átveszi a hangszert, hogy lássák a gyerekek, mire is való igazán. A 13 éves Vanessza büszkén mutatja a maga készítette kincseket. Ő festette nyakláncához az agyaggyöngyöket, de készített karkötőt, és csodásra mázolta az egyik kiégetett kis agyagedényt.

Farsang Adrianna, a művészeti iskola tanára éppen színes kötelet sodor egy fiúcskával, miközben Czikora István már a délutáni számháborúra hangolja a focizásból visszaérkezett fiúkat. Jászberényi Lilián zongoraművésszel a gyerekek zenés, kommunikációs és mozgáskoordinációs gyakorlatokat végeztek. István szerint rendkívül fontos az élő hangszerrel való közös éneklés és mozgás. Ez is része annak a művészetterápiás programnak, amelyet immár több éve valósít meg Gencsapátiban, a gyermekotthon lakóival.

Kiemelt képen: Sikerélmény. A háttérben Czikora István, Jászberényi Lilián

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában