Visszaszereznék

2021.09.07. 13:00

A berényi tábort már rég elvesztették

Városvezetőként talán „kicsit naivak voltak”, s nem tartották fontosnak a balatonberényi tábor tulajdonjogának megszerzését, ellenzéki politikusként ismét felemelik a szavukat a komplexum megszerzéséért – Ipkovich György és Czeglédy Csaba tartott sajtótájékoztatót.

VN

Ismeretes, a berényi üdülő a Vas Megyei Önkormányzaté volt, majd állami tulajdonba került. Miután a MNV Zrt. meghirdette azt, pályázati liciten értékesítették. Ipkovich és Czeglédy arról beszéltek, ha országgyűlési képviselői mandátumot szereznek, megpróbálnak tenni azért, hogy az üdülőt visszaszerezzék, és ehhez a jogi utat megtalálják. Egyelőre ellenzéki képviselőjelölt-jelöltek. Kérdésünkre, ha az üdülő fontos Szombathely számára, városvezetőként miért nem tettek azért, hogy az a város tulajdonába kerülhessen, Czeglédy Csaba felidézte a 90-es évek elején történt vagyonosztozkodást.

Ipkovich György egyetértett azzal, hogy akkor kevés volt a szombathelyi lobbi a megyei vezetéssel szemben, Czeglédy viszont árnyalta a képet. Azt mondta, a megye ragaszkodott az akkori status quóhoz, amit a jó együttműködés érdekében ők nem akartak feszegetni. A város így már akkor elvesztette az üdülőt. Czeglédy kitért arra is, hogy „talán kicsit naivak voltak” 2006 és 2010 között, mert úgy gondolták, ez olyan érték, ami nem fog megszűnni. Ipkovich hozzátette, a tulajdonon akkor nem volt vita, csak a fenntartáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában