Rózsafalu

2021.09.08. 10:00

Ön tudja, hogy melyik a legvirágosabb Vas megyei település?

Rózsák és más pompázó virágok között járt körbe Lócson a Virágos Magyarország verseny főzsűrije. Nem volt még példa arra, hogy egy először nevező települést látogassanak meg a verseny utolsó körében – Lócs az első.

Bakos Ágnes

Fotó: Bakos Ágnes

Hogy mi mindent tesznek a virágosításért és azon keresztül a közösségért, azt Reichardt Nikolett települési referens mutatta be a fővárosból érkezett főzsűrinek. Szólt az elnyert pályázatokról, a sok-sok évre visszatekintő rózsaültetési programról és arról is, hogyan gondozzák a zöld köztereket. Bemutatta a tavaly alapított Rózsafalu Civil Egyesületet, a virágzó régiségek versenyt. Bár már régóta virágzik Lócs, most első alkalommal nevezett a Virágos Magyarország versenyre, az előzsűri pedig az egész régióban kiemelkedőnek találta a falut, javasolta a főzsűri-látogatásra, mondta el Báthoryné dr. Nagy Ildikó Réka, a Virágos Magyarország verseny nemzeti koordinátora. Ez azt jelenti, hogy nagy eséllyel díjazott lesz a falu az idei kiírásban, aztán néhány év múlva, ha folytatják a megkezdett munkát, akár a nemzetközi verseny résztvevője is lehet Lócs.

Szerte a Kárpát-medencéből több mint 300 település, Vas megyéből még Hegyfalu, Andrásfa és Vasszentmihály nevezett a 2021-es Virágos Magyarország versenyre, több kategóriában hirdetnek győzteseket heteken belül.

Kiemelt képünkön: Virágos Magyarország: a rózsafalut a főzsűri is felkereste

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában