Felkészültek az új szezonra

2021.09.21. 07:00

A nyitómeccsen a Pécset fogadja a címvédő, kupagyőztes Falco KC

A Falco KC Szombathely NB I.-es kosárcsapata ma, kedden elkezdi a 2021/2022-es szezont. A címvédő a Pécset fogadja 18 órakor.

Tóth Gábor

A Falco KC Szombathely bajnoki címvédő, kupagyőztes kosárlabdacsapata augusztus elején állt edzésbe. A nyáron átalakult a sikercsapat szakmai stábja. Az elmúlt három évben a csapatot vezetőedzőként irányító szlovén Gasper Okorn családi okok miatt felállt a kispadról, szakmai tanácsadó lett. A vezetőedzői pozíciót pedig az eddigi másod edző, a szerb Milos Konakov vette át, segítője honfitársa, Marko Curovic lett. A magyar állampolgársággal is rendelkező Milos Konakov már ötödik szezonját kezdi a Falco kötelékében.

– Váratlanul ért a klub felkérése, hiszen nem volt benne a pakliban az edzőváltás, a csapat ugyanis sikert sikerre halmozott az elmúlt években – árulta el az új vezetőedző, Milos Konakov. – Ugyanakkor nem sokat gondolkodtam, igent mondtam a megtisztelő feladatra. Tudom, hogy az elmúlt években magasra tettük a lécet – a sikerkorszak kellős közepén vettem át a csapat irányítását. De biztos vagyok benne, hogy fel tudunk nőni a feladathoz, meg fogunk felelni a szakma és a szurkolók elvárásainak. Szerencsére a keretünk gyorsan összeállt, időben el tudtuk kezdeni a munkát – utolsó igazolásunk, Somogyi Ádám érkezett egy kicsit később. Örülök annak is, hogy a tavalyi csapat gerince együtt maradt, így építhettünk az elmúlt időszakban sikeresen alkalmazott taktikánkra, játékunkra. Az elmúlt években maximálisan azonosulni tudtam a Gasper Okorn által meghonosított stílussal, felfogással. Ami azt jelenti, hogy a Falco hasonló kosárlabdát játszik majd, mint tavaly vagy tavalyelőtt. Persze fejlődni, tanulni mindig lehet. Támadásban is lesznek új játékaink, de inkább védekezésben próbáltunk megújulni: az eddiginél is keményebb, hatékonyabb, szervezettebb védekezést várok el a fi úktól – már csak azért is, mert az új igazolásaink kiváló védőjátékosok. Amin viszont nem változtatunk: csapatként próbálunk sikeresek lenni, nem pedig egyénenként. A betervezett munkát elvégeztük, a felkészülési mérkőzéseinken viszontláttam azt, amit az edzéseken gyakoroltunk, a fiúk hozzáállása kiváló volt. Fizikálisan is rendben vagyunk, felkészülten várjuk az új szezont. A három új fi út szerintem sikerült beépíteni, és úgy tűnik, hogy működik a kémia a csapaton belül – jó a hangulat az öltözőben. Egyébként kiváló, profi körülmények közepette készültünk fel az előttünk álló szezonra, csak a munkára kellett koncentrálnunk. Ahogyan az elmúlt években, úgy az idén is lépésről lépésre fogunk haladni, építkezni. Mert a bajnoki címet nem októberben, nem novemberben osztják ki, hanem a szezon végén – nem most kell csúcsformában játszani. Ráadásul a bajnokság mellett nagy fi gyelmet fordítunk a Bajnokok Ligájára is. Óriási fegyvertény lenne, ha tovább tudnánk jutni a csoportunkból – mindent meg fogunk tenni, hogy ez a bravúros eredmény összejöjjön. Visszatérve a hazai pontvadászatra: bizony lesz bőven riválisunk. A Szolnok hozzánk hasonlóan együtt tartotta a tavalyi ezüstérmes csapat gerincét, és igyekezett erősíteni. Bizonyára szeretne nekünk visszavágni. Az Alba is roppant ütőképes játékosállományt hozott össze, nem titkoltan komoly célokért fog küzdeni. A Debrecen pedig évről évre fejlődik, erősödik, idén is számolni kell vele. És úgy gondolom, hogy a Körmendre is fi gyelni kell – szomszédvári riválisunkat soha nem lehet leírni. Tavaly a Szeged volt a szezon meglepetéscsapata, idén is felbukkanhat egy olyan gárda, amelyre senki nem számít. Szerintem az utóbbi évek legerősebb bajnoksága előtt állunk.

–A Falco minden meccsen mindenki ellen, a győzelemért fog pályára lépni, így teszünk a Pécs ellen is – jelezte Milos Konakov. – Persze tudom, hogy nem lesz könnyű dolgunk, hiszen az ellenfelünk igyekezett megerősíteni a keretét a nyáron – és tét nélkül léphet pályára. A szezon első meccse mindig nehéz, érdekes, de bízom a csapatomban, bízom a győzelemben.

A Falco KC Váradi Benedek, Perl Zoltán, Benke Szilárd, Keller Ákos, Golomán György és Somogyi Ádám személyében hat magyar válogatott játékost vonultat fel. Továbbá két légióst foglalkoztat, Marvin Clarkot és Boris Baracsot. Végül három fi atal – Verasztó Péter, Kovács Benedek, Sövegjártó Ábel – teszi teljessé a keretet. Az utánpótlásból pedig Takács Zsolt és Horváth Ádám került fel a felnőttek közé.

Kiemelt képünkön: Milos Konakov (balról) és Marko Curovic – új edzőkettős irányítja a szombathelyi kosárcsapatot

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában