Frissen Vasból

2021.09.24. 08:14

Ágyneműgarnitúrát kínált, majd kifosztotta mozgáskorlátozott áldozatát a vasi fiatal

500 ezer forinttal rövidítette meg a sértettet.

vaol.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

A Vas Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a Körmendi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben lévő, rovott múltú férfival szemben, aki a vád szerint 2020 augusztusában egy Szentgotthárd közeli községben az egészségügyi állapota miatt a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személytől lopott el 500.000 forintot.

A vádirat szerint a vádlott a sértett előzetes engedélye nélkül ment be a sértett házába, ahol észlelte, hogy a sértettnek elektromos kerekesszéke, járóbotja és járókerete is van. A sértett számon kérte a vádlottat jövetele okáról, mire a vádlott valótlanul azt állította, hogy a szomszéd küldte át, mert lehetséges, hogy a sértett vásárolna ágyneműt. A sértett közölte a vádlottal, hogy nem akar semmit sem vásárolni, de a vádlott többször felkínálta a portékáját és a sértett azért, hogy a vádlottól minél előbb megszabaduljon, úgy döntött, hogy vásárol egy garnitúra ágyneműt.

Miközben a vádlott behozta az ágyneműt a gépkocsiból, a lassan, bizonytalanul közlekedő sértett elindult a szobába a pénztárcájáért.

A vádlott a sértett után eredt, a nála lévő ágyneműszettet ledobta a földre és további három garnitúra ágyneműt vitt a házba.

A sértett szólt a vádlottnak, hogy ne vigyen be több ágyneműt a házba, mert csak egy garnitúrát vásárol meg. Mikor a sértett a kezébe vette a pénztárcáját tartalmazó kistáskát, a vádlott a sértett egészségügyi állapotát kihasználta, és a kinyitott pénztárcából a sértett tiltakozása ellenére 500.000 forintot vett ki, és a pénzt ellopta. A vádlott a házból sietve távozott és a sértettnél hagyta a négy garnitúra, összesen 46.000 forint értékű ágyneműt.

A bűncselekménnyel okozott kár megtérült, mivel a mozgásában korlátozott sértettől ellopott pénzt a vádlott a meghatalmazott védője útján visszaadta a sértettnek. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Körmendi Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában