kiállítás

2021.09.10. 07:00

Balatoni mesék – Vonyarcvashegyi alkotók a Répce Galériában

Balatoni mesék – színekben címmel nyílt meg szerdán a Balaton Art Alkotóközösség kiállítása a Répce Galériában. A tárlatot a Nyitott Tér Közhasznú Kulturális Egyesület hívta meg Répcelakra.

Polgár Patrícia

A vonyarcvashegyi alkotókból szerveződött közösség 22 éves múltra tekint vissza. Papp Márta festő, az alkotóközösség egyik tagja elmondta: tárlatukkal szívesen érkeztek egy olyan intézménybe, ahol a kultúrát, a művészetet befogadják, körülölelik és továbbadják.

– Festményeinken ahány ember, annyi látásmód, annyiféle technika és téma, egyénre jellemző színösszeállítás jelenik meg. Egyvalami azonban közös mindannyiunkban: az alkotás mint szabad örömforrás, ami kettős lehetőségként jelentkezik számunkra. Egyik oldalon a saját szemszögünkből fedezzük fel a külvilágot, kivetítjük a képzelet által előhívott képeket, megmutatjuk az egyéni látásmódunkat. Másrészt a képek minden esetben meghagyják, sőt felkínálják az értelmezés szabadságát a közönségnek.

Csíkné Nádudvari Éva a virágok, a természet szépségeit, az emberi lét egy-egy elcsípett pillanatát bemutató fotóival, Bíróné Nagy Márta selyemfestményeivel, Börner Csák Ildikó, Bujtorné Kovács Erzsébet, Bíró Elek, Denderle Szücs Emília, F. Szemes Mária, Halász Piroska, Illésné Németh Mária, Sikter-Velasquez Krisztina és Papp Márta pedig festményeivel mutatkozott be a kiállításon. A galéria 177. kiállítása szeptember 23-áig látogatható.

Kiemelt képen: A vonyarcvashegyi alkotók a megnyitón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában