Frissen Vasból

2021.09.02. 17:30

Biztató Noel állapota

A kettes típusú SMA-betegségben szenvedő Horváth Noel öt héttel ezelőtt, állami támogatás révén kapta meg a világ legdrágább kezelésének számító Zolgensma génterápiát. A kontrollvizsgálatok szerint a kisfiú értékei az elvártak szerint alakulnak.

Polgár Patrícia

20210209 Pusztacsó Az SMA II-es betegségben szenvedő kis Noel megkapta a második Spinraza-kezelését a budapesti Bethesda Gyermekkórházban – ezúttal altatásban. Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

Noel és édesanyja az egész nyarat Budapesten, szinte végig családjuktól távol töltötték. Horváthné Ávár Dóra elmondta, bár őt mint édesanyát megviseli, hogy kislányától – aki idén kezdte meg az első osztályt – távol kell lennie, jól tudja, hogy Noel gyógyulása érdekében mindannyiuknak áldozatokat kell hozniuk. A kisfiú ugyanis jelenleg is szteroidokat kap, amelyek legyengítik az immunrendszerét, ezzel elősegítve a hiányzó génszakasz beépülését a szervezetébe. Noel a terápiát követően nehezebben vette az első akadályokat, megviselte az első egy-két hét. Mára azonban már jól van, és jelenleg az értékei is jók.

Kiemelt képen: Alig várják, hogy Noel újra otthon lehessen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában