Frissen Vasból

2021.09.19. 20:00

Brutális kutyatámadás, földrengés, betegszállítók mentettek életet – Ez történt Vas megyében

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

A világ egyik legsikeresebb autóalkatrész gyára megnyitotta az új szombathelyi üzemét

Grandiózus ünnepséget tartottak a Schaeffler Szombathelyi 2. üzemének megnyitása alkalmából a Külső-Söptei úton, vendég volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, aki a Vas Népe szerkesztőségébe is ellátogatott. Részletes tudósításunkat a fotógalériával és videóval ITT találja!

Brutális kutyatámadás Szombathelyen: a gazdának esélye sem volt megmenteni kedvence életét

Vasárnap hajnalban a Kiskar utcában két amerikai staffordshire terrier megtámadott egy bichon havenese-t. Frodónak esélye sem volt – az esetről Frodó gazdája számolt be a közösségi oldalon. A két staffordshire terrier feltehetően megszökött, majd a belvárosban gazdája szeme láttára esett neki Frodónak, a tizenéves bichon havanese kutyának, amelynek esélye sem volt – nem élte túl a brutális támadást.

A helyszínre rendőrök érkeztek, úgy tudjuk, a két staffordshire terriert egy járókelő tette be a rendőrautó csomagtartójába, és információink szerint a rendőrök már megtalálták a gazdájukat. Az esetről ITT írtunk részletesen. A vérengző kutyák gazdájánál is jártunk. Hogy mi derült ki? Arról pedig ITT olvashat!

Nem habozhattak a betegszállítók, azonnal be kellett avatkozniuk a vasvári néni megmentéséért

Rosszul lett, és leesett a lépcsőn az az asszony, akinek betegszállítók mentették meg az életét szerdán, pedig nem is érte mentek, hanem a férjét kellett volna vizsgálatra szállítani. A vasvári mentők érkeztek először, ők folytatták, aztán jött az esetkocsi Körmendről, adtak az asszonynak infúziót, rátették a gépet, ami a mellkaskompressziót végzi. Stabilizálták az állapotát, és a szombathelyi kórházba szállították. A teljes cikket az esettel kapcsolatban ITT olvashatja!

Kámán Péter és Udvardi Szabolcs betegszállítók mentettek életet
Fotó: Cseh Gábor

Földrengés volt Répcelak közelében, de több Vas megyei településen is lehetett érezni

Az ELKH Földfizikai és Űrtudományi Intézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium közleménye szerint két földrengést észleltek szombat reggel Répcelak közelében. A mértékük 2,9 és 2,6 magnitúdójú volt a Richter-féle skálán. Károkról nem érkezett bejelentés az obszervatóriumba, de a földrengést több vasi településen is lehetett érezni. A földrengés részleteiről ITT, olvasóink tapasztalatairól pedig ITT írtunk.

Olvasói panasz: lesben állnak a SZOVA ellenőrei? – Utánakérdeztünk a konkrét esetnek

Feldúlt olvasónk kereste fel szerkesztőségünket: azt mondja, alig néhány percre távolodott el az autójától, máris megbüntették. A konkrét esettel kapcsolatban nem kaptunk információt, de a szabálytalan parkolások pótdíjazásának folyamatát részletezte a Szova Nzrt. A teljes cikket ITT olvashatja!

Németh Tamás mutatja a kapott dokumentumokat
Fotó: Cseh Gábor

VIZA: Hatósági igazolványok hiányában ajtót mutathatnak vendégeiknek a szállásadók

Szeptember elsejétől minden szálláshelynek rendelkeznie kell olyan szállodai szoftverrel és okmányolvasóval, ami képes arra, hogy a vendégek adatait egy titkosított VIZA, azaz a Vendég Információs Zárt Adatbázis névre keresztelt rendszerbe továbbítsa, ami aztán legfeljebb két évig őrzi meg az adatokat. Az új előírás bűnmegelőzési célokat szolgál, ugyanis a rendőrség az adatbázisba bekerülő adatok között célzott keresést végezhet egy konkrét adatsorra vonatkozóan. Vasi szálláshelyeken érdeklődtünk. ITT mutatjuk, hogy mit tudtunk meg!

Életveszélyes előzés Sárvár közelében

Olvasónktól kaptuk a videót, elmondása szerint autójával Sárvár közelében haladt a 88-as út felé, amikor a videón is látható Suzuki vezetője mutatott be egy életveszélyes előzést, miközben szemből egy Ford érkezett.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=w4Er-E3U3d4&feature=emb_title

Állítsuk meg a verbális bántalmazást! – Saját példájával is erre buzdít Kálovics Szilvia

Egy hete jött a hír a vajai fiatal, T. Gábor tragikus haláláról, aki az iskolai bántások elől menekülve nem látott más kiutat, öngyilkos lett. A 16 éves fiú története felzaklatta Kálovics Szilviát: máig ható iskolai megaláztatásai köszöntek vissza. Meg kell szólalnia a témában, ezt érezte: egy hosszú bejegyzés és fotó is született. Lapunk felkereste Szilviát. A teljes cikket ITT találja!

Kőszegi fodrász a L’Oréal Professionnel Style & Colour Trophy 2021 hazai nyertese

Tóth Márk duplán is tarolt, ugyanis ő az, aki 2021-ben a legjobb francia styling kategóriájának díját is bezsebelte. A részletekről ITT olvashat!

A doktorbohócok ellátogatnak minden vasi gyermekotthonba

Azok a fiatalok, akik gyermekotthonokból vágnak neki a világnak, komoly hátránnyal indulnak családban nevelkedő kortársaikhoz képest. Ebből a hátrányból azonban remélhetőleg le tudnak majd faragni valamennyit a Dr. Bohóc Mosolyszolgálat Alapítvány művészei. A megyében hét ilyen intézmény működik, a doktorbohócok pedig ellátogatnak mindegyikbe. Teljes cikkünket ITT találja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában