Szociális farm

2021.09.30. 17:00

Családi délutánra hív az Arton Alapítvány

Szombaton bemutatkozik az Arton Alapítvány, és családi programra hív a leendő Arton Szociális Farm kreatív csapata.

Vas Népe

Nappali foglalkoztató létrehozását tervezi enyhe fogyatékkal élő fiatal felnőttek számára az Arton Alapítvány. Kozma Zoltán alapító többször beszélt már a megálmodott farmról, amely esélyt és segítséget nyújt az önálló életre az enyhe fogyatékkal élő fiataloknak. Azt vallják: a sérült emberek is képesek arra, hogy hasznos tagjai legyenek a társadalomnak. A segély helyett lehetnek pénzkereső, adófizető polgárok, büszkék lehetnek magukra, lehetnek céljaik és egy kis segítséggel – és a megfelelő környezettel – el is tudják érni ezeket. Egy olyan farm létrehozását tervezik egy Szombathelyhez közeli településen, amely állattartással, biodinamikus növénytermesztéssel, kézműves műhelyekkel termeli meg a piaci igények alapján meghatározott termékeket. A közösségben végzett munka mellett a környékbeli családoknak, iskoláknak is nyújtanak szolgáltatásokat: állatsimogató, tanösvény és workshopok várják majd a látogatókat és „külsős” sérült fiatalok számára terápiás foglalkozásokat is szerveznek. Október 2-án, szombaton családi programra várják az érdeklődőket – kicsiket, nagyokat és azokat, akiket érdekel, milyen csodásan dolgoznak együtt értelmileg sérült és megváltozott munkaképességű fiatalokkal.

A Savaria mozi teraszán 10 órakor Kozma Zoltán beszél alapítványuk tevékenységéről, 10.15-kor a Napsugár Zenekar ad koncertet. 10.30-kor kézműves-foglalkozások kezdődnek, 11 órától a Boglya zenekar táncházához kapcsolódhatnak az érdeklődők. Délben pedig az alapítvány céljáról, terveiről kezdődik beszélgetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában