időjárás

2021.09.12. 06:55

Délelőtt még napos idő várható, délután azonban megérkeznek az esőfelhők

Térségünkben 27-28 fok körüli maximumok várhatók egészen a záporok, zivatarok megérkezéséig.

vaol.hu

Időjárás illusztráció 20210316 Gyöngyösfalu Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

Vasárnap délutánig inkább csak fátyolfelhők lesznek az égen, sok napsütés várható. Délután északnyugaton már megnövekszik a gomolyfelhőzet, és itt zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szél megélénkül. Nyárias időnk lesz 25-30 fokkal olvasható a köpönyeg.hu előrejelzésében.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A nappali felmelegedés megviselheti az arra érzékenyek szervezetét. Náluk fejfájás, fáradékonyság, álmosságérzet jelentkezhet, továbbá a fizikai és szellemi teljesítő képességük is romolhat. A szív-érrendszeri betegek a nagy napi hőingás miatt vérnyomás-ingadozást tapasztalhatnak. A reggeli órákban érezhető hideg miatt az ízületi betegségben szenvedőknél ízületi-és csontfájdalmak alakulhatnak ki, a panaszok felerősödhetnek. A megfázás veszély is nagy lesz, ezért érdemes az időjárásnak megfelelően, rétegesen öltözködni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában