megáldották a zarándokházat

2021.09.28. 17:30

Dr. Németh Norbert: Érdemes a vasiaknak is felkeresni a felújított római Szent István Házat

Veres András győri megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke szombat este ünnepi szentmisén megáldotta a magyar kormány támogatásával felújított Szent István Házat.

VN

Fotó: Esztergom Budapesti Főegyházmegye

Az eseményen a többi közt ott volt Erdő Péter bíboros, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára és Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatója. Korábban lapunk is beszámolt róla, több év után befejeződött a Szent István Ház felújítása az Örök Városban, amely a magyar kultúra és a magyar kereszténység fontos vonatkozási pontja. Dr. Németh Norbert atya, a Pápai Magyar Intézet rektora és az olaszországi magyarok főlelkésze azt mondta, ez a hely otthont ad a világ magyarságának Szent Péter sírjának közelében.

– Útra kelni jó dolog, megérkezni még jobb, de a kereszténység központjában, az Örök Városban Istennel találkozni a legszebb és legmaradandóbb élmény lehet, ezért érdemes a vasiaknak is zarándoklatra indulniuk és a zarándokházunkat választaniuk – fogalmazott. Hozzátette: bár Olaszországban a nemzetközi turizmus messze elmarad a szokásostól, elégedettek a júliusi és az augusztusi vendégforgalommal.

Kiemelt képen: Erdő Péter, dr. Veres András és dr. Németh Norbert az ünnepi szentmisén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában