sporthorgászat

2021.09.25. 07:00

Egy barátságos verseny, amelynek mindenki a nyertese volt

Sporthorgászok és fogyatékkal élők pecáztak közösen az integrált horgászdélutánon. A barátságos versenyen mindenki nyert, de a legügyesebbek kupát és oklevelet is a magasba emelhettek.

VN

Fotó: VN/vasivizeken.hu

Két hete pénteken, napsütéses időben a szombathelyi Csónakázótónál találkoztak ismét a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. (FÉHE) nappali ellátásban részesülő fiataljai és a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének önkéntes horgászai. Az immáron hagyományosnak számító baráti horgászdélutánon 16 páros mérte össze tudását. A regisztráció után Puskás Norbert, a szövetség ügyvezető elnöke köszöntőjében elmondta, nagy öröm számukra, hogy a járvány miatt elmaradt tavalyi találkozót idén meg tudják tartani. Külön köszöntötte azokat a sporttársakat, akik ennek a nagyszerű kezdeményezésnek a megvalósításában segítettek: a szövetség a technikai hátteret hiába biztosítaná, ha nem lennének, akik szabadidejüket egy ilyen közös programnak szentelik.

Juranovits-Racker Rita, a FÉHE szakmai vezetője megköszönte a lehetőséget: a program a korábbi években is nagyszerű élmény volt fiataljaiknak. A szövetség mellett a rendezvény együttműködő partnere volt egy szombathelyi sportáruház és egy horgászbolt is, a horgászfelszereléseket, a csalikat is ők adták. A résztvevők egységes felszerelésekkel, az előzetesen meghatározott segítőjükkel, a kijelölt horgászhelyen pecázhattak két órán át. A sporthorgászok és a fogyatékkal élők egy csapatot alkottak, mindenki nagy izgalommal vetette bele magát a versenybe: együtt gyúrták az etetőanyagot, rakták össze a botokat, és amikor elhangzott a dudaszó, nagy reményekkel kezdték meg a horgászatot.

Mindenkinek volt sikerélménye, mindenkinek adott a tó kisebb-nagyobb keszegfélét és növendék balinokat. A mérlegeléskor is izgatottan nézték az eredményeket, bár már ekkor látszott, hogy ennek a napnak mindenki egyaránt a nyertese lesz ismét, a közös horgászat új élményeket és új barátságokat hozott. A legjobb párosok kupát, érmet, oklevelet emelhettek a magasba, éppen úgy, mint a profi versenyhorgászok az igazi nagy megmérettetéseken. A nap végén minden résztvevő emléklapot kapott, és a fogyatékkal élők azt a spiccbotot is hazavihették, amivel horgásztak. A kellemes délután közös vacsorával zárult a FÉHE szervezésében. A barátságos versenyen a dobogó legfelső fokára a Málovics Norbert és Molnár Miklós (1520 g) páros állhatott, második lett Kónya Gergő és Porteleki Gábor (900 g), míg a harmadik helyet Németh Máté és Németh Sándor (520 g) szerezte meg.

Kiemelt képen: A győztesek: Málovics Norbert (elöl) és Molnár Miklós (a háttérben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában