Szeptember 11-12.

2021.09.01. 07:00

Egy év kihagyás után újra megrendezik az őrségi tökfesztivált

A jövő hétvégén – szeptember 11–12-én – egy év kihagyás után újra megrendezik az őrségi tökfesztivált.

Gyöngyössy Péter

A tökfesztivál az Őrség leglátogatottabb rendezvénye – amint a jubileumi eseményen készült fotóink is bizonyítják. Minden generációnak kínáltak programot Fotók: Szendi Péter/Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

A megszokott időponthoz képest két héttel korábban tartják meg a térség legnagyobb gasztrokulturális rendezvényét.

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság által 2004-ben hagyományteremtő céllal elindított egynapos program ma már egy egész hétvégét kitölt, és Őriszentpéteren, Magyarszombatfán, Nagyrákoson és Szalafőn is lesznek programok.

– Az Őrségben már meg­érett a tök, sajnos a szarvasok eszik is nagy erővel – kezdi mondandóját Őr Zoltán, Őriszentpéter polgármestere, hozzátéve: – A fesztivál kezdetben egy október közepi rendezvény volt a programot elindító Őrségi Nemzeti Park Harmatfű Központjának környékén. A rendezvény azonban hamar kinőtte a helyszínt, és kitöltött egy egész hétvégét. A környék települési önkormányzatai társszervezőként csatlakoztak a fesztiválhoz. Végül szeptember utolsó hétvégéje vált be állandó időpontnak. A mostani korai rendezést elsősorban a járványhelyzet indokolja: most még biztonságosan meg lehet valósítani a fesztivált.

A szervezők szeretnék, ha Őriszentpéteren minél többen kreatívan közreműködnének a tökös hangulat létrehozásában. Ezért a város központjában megnyíló töksétányhoz várják a tök komoly vagy tök komolytalan tökös dekorációkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában