Frissen Vasból

2021.09.05. 14:30

Egy évre eltiltották a vezetéstől, de nem bírta ki, autóba pattant Szombathelyen, most súlyosabb büntetés várhat rá

A Szombathelyi Járási Ügyészség járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki úgy vezetett egy gépkocsit Szombathelyen 2021 júniusában, hogy nem rendelkezett jogosítvánnyal – tájékoztatott a Vas Megyei Főügyészség.

vaol.hu

Ha vezetés közben ér minket a jégeső, akkor mihamarabb keressünk fedett helyet, ahol az autónkkal együtt mi is biztonságban lehetünk Fotó: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt, mert fél évvel korábban a szabálysértési hatóság engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt eltiltotta őt egy évre a járművezetéstől.

A Büntető Törvénykönyv szerint 2021. május 14. napját követően bűncselekményt valósít meg, ha valaki a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezet olyan járművet, amire az eltiltás vonatkozik. Súlyosabban minősül annak a cselekménye, akit büntetőeljárásban tiltottak el a járművezetéstől.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában