Szigorítás

2021.09.08. 07:00

Emelkedő bírságok Ausztriában

Az osztrák parlament megszavazta a gyors­hajtással kapcsolatos jogszabályok szigorítását. Ennek értelmében akár le is foglalhatják a szabályszegők autóját.

Polgár Patrícia

Az új szabályok szerint a sebességhatárt 30 km/h-val túllépők az eddigi 70 euró helyett legalább 150-et fognak fizetni. A bírság felső határa 2180-ról 5000 euróra emelkedik. A 40 km/h-val gyorsabban hajtók minimális bírsága 300 euró lesz, 41 km/h-s gyorshajtástól pedig már a jogosítványt is bevonhatják a hatóságok.

Különösen veszélyes, kirívó esetekben akár a járművet is lefoglalhatja a rendőrség. A visszaesőkre pedig a korábbiaknál is nagyobb szigort lengettek be, azonban a szabályozás erre még nem tér ki – ezzel kapcsolatban év végén várható döntés. Az illegális gyorsulási versenyek résztvevői jó, ha számolnak azzal, hogy ha rajtakapják őket, jogosítványuk bevonása mellett közlekedéspszichológiai teszten is részt kell venniük.

Kiemelt képünkön: Akár le is foglalhatják a gyorshajtó autóját

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában