versenytánc

2021.09.17. 07:00

Éremeső Oberpullendorfban Lorigo-módra – Sűrűnek ígérkezik a táncosok őszi időszaka

Rengeteg érmet táncoltak össze a Lorigósok az elmúlt hetekben, de sűrűnek ígérkezik a következő időszak is.

VN

Fotó: VN/lorigo

A nyári felkészítő edzőtáboroknak köszönhetően a Lorigo Táncsport Egyesületnek nagyon jól sikerült az elmúlt időszak versenysorozata. Most is döntős, dobogós helyezésekkel tértek haza a táncosok minden versenyükről. Az augusztus 14–15-én megrendezett Marcali Balaton Summer táncversenyen klubközi és szabadidős kategóriában is több arany- és ezüstérem született. Egy héttel később volt a C és B Tíztánc Országos Bajnokság Kaposváron, ott Junior l C Tíztánc kategóriában Lepsényi Gábor és Faludi Olívia Zita első helyezést ért el, ezzel övék lett az országos bajnoki cím.

A szeptember 5-én megrendezett Oberpullendorf Nemzetközi Táncversenyt pedig valóságos éremesővel zárták a a fiatalok: a Schüler D Standard kategória első hat helyét a szombathelyi csapat söpörhette be. Schüler D Latin kategóriában pedig egy második és egy harmadik helyet szereztek, míg a szeptember 11-én Kozármislenyben megrendezett E Országos Bajnokságról két bronzéremmel térhettek haza a táncosok. A kiváló eredmények a párosok mellett edzőik érdeme is, hiszen Nagy Júlia, Elekes Helga, Gombkötő Balázs és Faludiné Lovas Henriette – aki az egyesület szakmai vezetője is – a hét minden napján keményen dolgoznak tanítványaikkal. A közeljövőben sem lesz nagyon idő pihenni, most hétvégén rendezik meg Zalaegerszegen a formációs magyar bajnokságot, ahol két junior csapatot indít az egyesület, standard és latin mix kategóriában, másnap pedig az egyéni versenyek zajlanak majd.

Szeptember 25–26-án az egyéni versenyek magyar bajnokságára kerül sor, amit az idén Szombathelyen rendeznek, a Lorigo pedig öt párossal vállalja a megmérettetést, három korosztályban. Vasárnap ráadásul Senior I. világbajnokság is lesz, amelyen az egyesület formációs csapatai is fellépnek. Folytatódnak a versenyek októberben is, 23án például a hagyományoknak megfelelően, az ISIS Dance Opent rendezik meg, immáron huszonkettedik alkalommal.

Kiemelt képen: Oberpullendorfban éremesővel zárták a versenyt a fiatalok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában