Frissen Vasból

2021.09.05. 19:00

Fél évszázados vezetéket cserélnek Szombathelyen

Várhatóan október 15-ig befejezi a Hunyadi utcában a gáz­elosztó-vezeték cseréjét az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt.

Tömböly Ágnes

20210903 Gázszolgáltatói munkálatok, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Tavasz óta zajlanak a munkálatok a Hunyadi úton, a 12. és 58. számú ingatlanok közötti területen végez felújítást a társaság. A rekonstrukcióval kapcsolatosan úgy tájékoztattak: „A beruházás keretében munkatársaink összesen 1280 méter ötvenéves acél gázelosztó-vezetéket cserélnek új, korszerű, műanyag (PE) vezetékre. A kivitelezést április 19-én kezdtük meg, és várhatóan október 15-ig fejezzük be. A helyreállítási munkák folyamatosan zajlanak a projekt előrehaladásával párhuzamosan.”

Azt is megtudtuk, hogy a földgázszolgáltatás üzembiztonságának növelése érdekében a cég tervszerűen végzi a korszerűtlen és műszakilag rossz állapotú hálózati elemek, szakaszok cseréjét – ez indokolta a Hunyadi úti munkát is. Szombathelyen még a Derkovits lakótelepen csaknem két kilométer hosszan terveznek idén vezetékcserét.

Kiemelt képünkön: A Hunyadi úton egy ideig még forgalomkorlátozásra kell számítani

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában