Karitász

2021.09.30. 07:00

Hálaadó szentmisét tartottak a székesegyházban a sok segítségnyújtásért

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász 30 éves jubileuma alkalmából tartottak püspöki hálaadó szentmisét szerdán este a Szombathelyi Székesegyházban.

Vas Népe

20210929 Dr. Csókay András és a Magnificat zenekar, Zenés Imaest, Szombathelyi Egyházmegyei Karitász 30 éves ünnepi rendezvénye, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Dr. Székely János megyés püspök kiemelte: a szeretetről nem beszélni kell, hanem cselekedni: kezet nyújtani a rászorulóknak, testvérévé válni a szegényeknek, a karitász harminc éve ezt teszi.

Körülbelül négyszáz megváltozott képességű embernek ad munkát, egyben családias környezetet, 700-800 gyereket táboroztat minden nyáron, Vas és Zala megyében ötvenezer családnak biztosít tűzifát, élelmet, ruhát. Amint a püspök mondta, ezen a napon a szent főangyalok ünnepe van, akik példát adnak, hogyan lehet gyakorolni a cselekvő szeretetet, miként lehetünk őrangyalai egymásnak. Gábriel azt jelképezi, hogy embere tud lenni annak, akinek már nincs más, hogy bevásároljon, ügyet intézzen, kitakarítson; Rafael, aki gyógyít, örömet, mosolyt ad, kifejeződik általa, hogy szükség van az idősekre is, az elesettekre is, és Mihály, a védelmező, aki a hit által ad erőt.

A szentmise utáni zenés áhítat meghívottjai voltak: dr. Csókay András professzor, Varga Mónika, Dolhai Attila és Lambert Attila.

Kiemelt képünkön: Dr. Csókay András és Dolhai Attila a tegnapi zenés áhítaton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában