Egy részletet is felolvasott

2021.09.09. 07:00

Helyi szerző mutatta be legújabb könyvét Andrásfán

Múlt szombaton mutatták be a helyi művelődési házban Nagy Angyalka: A szívünk mélyén című könyvét.

Vas Népe

Fotó: VN/Nagyné Márffy Gyöngy

Nagy Angyalka 2019-ben végzett tanító szakon az ELTE Savaria Egyetemi Központban Szombathelyen, 2021-ben ugyanitt magyartanári diplomát szerzett. Jelenleg Gyöngyösfaluban tanít a Dr. Tolnay Sándor Általános Iskolában. Aktív tagja az andrásfai Tőzike Dalkörnek, a vasárnapi szentmiséken zenei szolgálatot végez, jelenleg pedig arra készül, hogy elkezdi a Brenner János Hittudományi Főiskolán a római katolikus kántor szakot.

2017-ben látott napvilágot A szíved mélyén című könyve, melynek folytatása, egyben befejező része A szívünk mélyén. A könyv borítóját Nyári Gábor helyi grafikus tervezte. A könyvbemutatót Farkas Anikó, a Vasvári Alapfokú Művészeti Iskola zongoratanára Chopin cisz-moll keringőjével nyitotta meg. Ezt követte Nyáriné Mátyás Zsuzsanna polgármester köszöntője, majd dr. habil. Fűzfa Balázs egyetemi docens mutatta be a szerzőt.

A résztvevők Szabó Györgyi tolmácsolásában meghallgathatták Radnóti Miklós: Két karodban című versét, majd Fűzfa Balázs és Angyalka A szívünk mélyén című regényről beszélgettek.

Az eseményen részt vett Angyalka egykori tanára, Pácsony polgármestere, illetve a helyi és a szomszédos népdalkör tagjai is.

Röviden a második könyvről: az első részben megismert főszereplők újabb kihívások elé néznek, kapcsolatukat több próbatétel elé állítják. De itt is, ahogyan az első részben, fontos szerepet játszanak a barátok, a család, illetve a szerelem. Azonban az autóversenyzés sem maradhat ki.

Kiemelt képünkön: A szívünk mélyén című könyv bemutatóját az andrásfai művelődési házban tartották

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában