Frissen Vasból

2021.09.20. 13:09

Hintó, káposztás autó, rengeteg vendég – Elképesztően jól sikerült az idei vönöcki szüreti mulatság – fotók

A visszajelzések alapján soha nem voltak még annyian a szüreti mulatságon, mint szombaton. A felvonuláson ott voltak a környék gazdái, kisebb nagyobb traktorokkal, kombájnnal, de volt , lovasszekér, hintó, feldíszített roller, lovasok, de még egy káposztás autó is.

Gyöngyössy Péter

Vönöckön eddig kétévente rendeztek szüreti mulatságot. Tavaly a járvány miatt elmaradt, de most elhatározták, hogy mostantól minden évben megtartják. Ezt már Buti Mónika polgármestertől tudtuk meg, aki azt is elmondta, hogy az önkormányzat számára fontos a közösségépítés.

A háromórás felvonuláson több tucat kisebb nagyobb traktor vonult fel. De volt lovasszekér, hintó, lovas betyárok és egy káposztás autó is. Sokan beöltöztek és szépen feldíszítették a járműveiket. Az utcákon szalmabála bábukból készített stílusos díszlet, több ház előtt pedig kisebb vendéglátás fogadta a felvonulókat. Közben Németh Zsolt kisbíróként gondoskodott arról, hogy senki ne unatkozzon.

A művelődési háznál körömpörkölt, gulyás és számtalan házi sütemény várta résztvevőket. Színpadi fellépőkből sem volt hiány, és hajnalig tartott a bál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában