Frissen Vasból

2021.09.06. 14:00

Hivatalosan is átadták a sportolóknak a sárvári futópályát

Az országos futópálya-építési programban átadott futókörök közül Gödöllőn, Hajdúböszörményben, Kaposváron, Kőbányán, Óbuda-Békás­megyeren, Pápán, Pestszentlőrincen, Székesfehérváron, Sárváron és Dabason tartották a legtöbbet futó települések versenyét tegnap.

Pajor András

Fotó: Pajor András

A Futókörök Napján adták át hivatalosan a sárvári Csónakázótó körül épült, 1022 méter hosszú, műanyag borítású futópályát.

– A futókört már korábban birtokban vettük, hiszen a protokolláris birtokba adás nem feltétlenül esik egybe a sportolók kívánságaival. A futókör az elkészülte után azonnal nagy népszerűségnek örvendett – fogalmazott dr. Máhr Tivadar alpolgármester a tegnapi rendezvényen. – Most adódott egy országos lehetőség, hogy a Futókörök Napjához Sárvár is csatlakozhatott. Érdekes kezdeményezés, hogy másik kilenc településsel együtt a saját futókörén mindenki a győzelemért gyűjtheti a kilométereket. Örömmel látom, hogy a kormány a sportra és az egészséges életmódra nevelésre anyagi forrásokat is áldoz, így jöhetett létre a Csónakázótó körüli futópályánk is – hangsúlyozta az alpolgármester.

A sárvári önkormányzat az országos futópálya-építési programban nyert 45 millió forintos támogatást a Miniszterelnöki Kabinetiroda Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztossága jóvoltából. A pálya az önkormányzati önerővel együtt mintegy 135 millió forintba került, hiszen kiépítették mellette a közvilágítást, és kamerákat, padokat, hulladékgyűjtőket helyeztek el. A beruházás a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ) szakmai felügyelete mellett valósult meg.

– A verseny során a tíz városban nyolc óra alatt bárki megtehet bármennyi futókört, vagyis kilométert. A szervező SZEOSZ pedig a pályák köré kiépítette azt az infrastrukturális rendszert, amellyel mérhetők a lefutott teljesítmények. A futó a regisztráció után kapott rajtszámmal és chippel megkezdi a köreit – tudtuk meg Haraszti Zsolttól, a sárvári verseny koordinátorától. Hozzátéve, nem köridőt, hanem megtett távolságot mérnek, így mindenki a maga megszokott tempójában futhatott.

A versenyben az egyéni résztvevők mellett sok sárvári sport­egyesület is indított csapatot. A legtöbben, ötven feletti létszámmal a Sárvári Kinizsi SE női kézilabda-szakosztályát képviselték. A városok csatájában Sárvár délben hagyta el az ezer kilométert, néhányan húsz egyéni kilométert is hozzáadtak az eredményhez.

Az előzetes rangsor szerint a vasi fürdőváros a Futókörök Napján a tabella első felében fejezte be a küzdelmet.

Kiemelt képünkön: A Futókörök Napján gyerekek is részt vettek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában